Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

170 milliós uniós támogatással épül körforgalmi csomópont Nyúlon

Körforgalmi csomópont épül több mint 170 millió forint európai uniós támogatással Nyúl községben.

A közlekedés biztonságának javítása tette szükségessé a 227 millió forintos összköltségű beruházást, amely a községen átvezető, Győr- Veszprém közötti 82-es főút fejlesztése lesz egyben - mondta a támogatási szerződés pénteki aláírásakor Schmiedt Henrik polgármester.

A 82-es főúton rendkívül nagy a forgalom, naponta átlagosan 10 ezer gépkocsi halad át - közölte a községvezető. Ismertetése szerint a támogatást a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében pályázat útján nyerte el az önkormányzat, s egészítette ki közel 57 millió forinttal.

Az ötágú körforgalmi csomópont elkészültét követően biztonságosan lehet majd megközelíteni a közeli ipari létesítményeket, továbbá a vasúti átkelőt és a köztemetőt. A temetőhöz az önkormányzat új főbejáratot és új parkolót épít, hogy a látogatóknak ne kelljen a forgalmas 82-es főúton átvergődniük, miután autóikat az út túlsó oldalán leállították. A kerekezők számára kerékpárutat, a gyalogosoknak átkelőhelyeket létesítenek. A polgármester a fejlesztés jelentőségéről szólva kiemelte, hogy a körforgalom összeköttetést biztosít a tervezett ipari elkerülő úthoz is.

Ezáltal könnyebbé válik a 12 hektáros ipari övezet megközelítése , amely az övezet fejlődésének, a gazdasági fellendülésnek alapvető feltétele. Emellett az épülő üzemanyagtöltő állomást is a körforgalmon keresztül érhetik majd el az autósok.

Az infrastrukturális fejlesztés a tervek szerint az év végéig elkészül.
A támogatási szerződést Schmiedt Henrik, a 4.300 lakosú község polgármestere és Tóth Gábor, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség projekt-végrehajtási igazgatója látta el kézjegyével.

Olvasóink írták

 • 7. Icike10 2011. január 16. 19:48
  „6. cukkini 2011.01.15. 19:11

  Minden mondatod fedi a valóságot! Igy látom én is. Felesleges pénzkidobás az egész. Nem értem, miért kell a temetőhöz is új bejárat, 50 métert gyalog is meg lehet tenni a parkolótól a jelenlegi bejárathoz. Aki nem tud menni (idős, beteg emberek) őket eddig is autóval be tudták vinni a hozzátartozó sírjához közeli helyre.
  A csapadékvíz elvezetése sokkal fontosabb lenne.”
 • 6. cukkini 2011. január 15. 19:11
  „Tobb mint 40 eve terveztek,hogy tehermentesitik a falut,hogy a vasut mellett kivezetik a forgalmat. Reggi nagyon jol latja,a korforgalombol lehetne inditani az elkerulo utat a vasut mellett..Az onkormanyzat honnan vette elo az 57 millio forintot.az epiteshez.A vizet kellene elobb a falubol elvezetni.A faluba a vizelvezeto arkok szikkaszto arkokka valtak.Megemelkedett a belviz, ezert teltek meg a hazak alatti pincek,a kazanokba nem lehet tuzelni.A templom elott a 82 mellett mindket oldalon ,a Platan etterem bejaratanal valamikor regen betemettek az arkokat,nincs ateresz.A telepules erdekeben a vizelvezetesre nagyobb szukseg lenne,mint a korforgalmi csomopontra.Sorrendben a vizelvezetes az elso,majd a korforgalom!”
 • 5. Ibrox 2011. január 15. 00:26
  „helös”
 • 4. urbaniastapista 2011. január 14. 23:32
  „Bicikliút ott kinek? Merre?”
 • 3. nagy_greg 2011. január 14. 20:33
  „170 millió??????”
 • 2. Peti85 2011. január 14. 20:07
  „1. reggi 2011.01.14. 18:51<<<<< csak az nem ennyibe fájna az az igazság...”
 • 1. reggi 2011. január 14. 18:51
  „Én a vasúttal párhuzamos "elkerülő" útat jobbnak tartanám, ha már több ezres az átmenő forgalom a kanyargós nyúli főútvonalon. Lehet szavazni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A korai halálozás elsődleges okai a daganatos betegségek a Nyugat-Dunántúlon

A Nyugat-Dunántúl teljes lakossága körében a legtöbben a keringési rendszer betegségeiben halnak meg. Tovább olvasom