Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

16 millióért tervezik a 82-es főút új szakaszát

Jövő júliusra jogerős építési engedélye lesz a 82-es főút új, kétszer kétsávos győri tehermentesítő szakaszának. Maga a kivitelezés legkorábban négy-öt éven belül kezdődhet el.

Eredményesen zárult a 82-es főút új győri bevezető szakaszának tervezésére kiírt közbeszerzési eljárás – tájékoztatta portálunkat Simon Róbert Balázs alpolgármester, az érintett városrészek (Kismegyer és Szabadhegy) önkormányzati képviselője. A nyolc pályázó közül a budapesti Roden Mérnöki Iroda Kft. adta a legjobb ajánlatot, bruttó 16,3 millió forintos vállalási árral, így a városháza vele köt szerződést.

Ahogy arról júliusban beszámoltunk, a 3600 méteres szakasz az M1-es autópálya szabadhegyi csomópontjánál válna ki a jelenlegi 82-es főútból nyugati irányba, elhaladna a raktárváros mögött és a nádorvárosi köztemetőnél találkozna a Pápa felé vezető 83-as főúttal, valamint a Marcalváros I. és II. lakótelepek között áthaladó 821-es főúttal. Az utóbbi kereszteződésben épülne a város harmadik jelzőlámpás körforgalma. Az új nyomvonalat kétszer kétsávosra tervezik, a két közlekedési irány fizikai elválasztásával. A Pándzsa patak felett híd, a Győr–Pápa vasútvonal felett felüljáró lesz.

A nyertes cég feladata a nyomvonal-kijelölés, a megvalósíthatósági tanulmány, az út- és kerékpárút engedélyezési terve, valamint a vasútbontási terv elkészítése, engedélyeztetése, illetve az építési engedély beszerzése. Mindennek jövő júliusig kell megtörténnie.

Simon Róbert Balázs megjegyezte: a tervezés költségeit a győri önkormányzat állja. ˝Mivel állami tulajdonú főútról van szó, ezért a kivitelezésre az államnak kell forrást találni. Több milliárd forintról van szó, amit a központi költségvetés biztosíthat. Abban bízom, hogy a tervdokumentáció elkészülte után elkezdődhet a nyomvonalhoz szükséges területek megvásárlása és reálisan négy-öt éven belül a kivitelezés is˝ – hangsúlyozta a politikus.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerdán ne üljön autóba!

Ingyenes tömegközlekedéssel csábítja a Kisalföld Volán és a MÁV-Start azokat a győrieket, akik a mai… Tovább olvasom