Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

167 millió felújításra a gyömörei iskolának

A Győr Menti Települések Iskolatársulása 167 milliós beruházással újítja meg az „oktatási környezetet" Gyömörén. Jut pénz felújításra, bővítésre.
A társulás – Gyömöre, Kajárpéc, Szerecseny, Felpéc – nevében a gyömörei önkormányzat pályázott a helyi általános iskola felső tagozatos épületének korszerűsítésére.

A Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Programja keretéből 150 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek, a Magyar Állam és az Európai Unió közös finanszírozásában. A szükséges saját önrésszel együtt így 167 millió forintos beruházásba kezdhettek.

A pénzből az október 30-i határidőig az épület infrastruktúráját, az udvart újítják fel, eszközöket, padokat, székeket szereznek be, szigetelik a homlokzatot, kicserélik a nyílászárókat, napkollektorokat szerelnek fel, rekonstruálják az elektromos és gépészeti hálózatot, aulával, könyvtárral, egyéni foglalkoztatóval bővítik, akadály mentesítik az épületet.

Olvasóink írták

 • 5. PrettyWoman 2009. július 25. 14:22
  „Igen, Dalalama, sajnos sok értelmetlen előírás van. A pályázati pénzeket is csak meghatározott dologra lehet fordítani. Pl. sok olyan iskola kér és kap pénzt nyelvi laborra, ahol még cserépkályhával fűtenek, vagy udvaron van a retyó. Esetleg beázik a tető, stb. De arra nem lehet fordítani, különben megbüntetik az iskolát.”
 • 4. kovacsgeri 2009. július 24. 12:11
  „PaPa inkább az autópálya-építéseken nézz körül, ha annyira kíváncsiskodsz (vagy akárhol máshol). Itt biztosan nem zsebbe megy a pénz, hanem az iskolára.”
 • 3. BIG 2009. július 24. 11:01
  „PaPa ha tudnád mennyi munka van egy ilyen projekt keretében, mindjárt máshogy értékelnéd. Ember, egy iskoláról van szó, ahol ráadásul idáig az ALAPVETŐ eszközök és feltételek sem voltak biztosítva!”
 • 2. dalalama 2009. július 24. 10:37
  „Papának. Házat lehet, de ez iskola, meghatározott szabályokat( értelmetleneket is) be kell tartani. A közbeszerzés pedig köztudottan kétszer olyan drága mint az alap eset.”
 • 1. PaPa 2009. július 24. 07:07
  „Szeretném látni a számlákat, mert ebből a pénzből legalább tíz házat fellehetne, építeni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar-szlovák barátság koncert: `nem lehet gond´

Győr - A kisalfold.hu-t megkereste a "Magyar-szlovák barátság koncert" egyik szervezője, Ferenc… Tovább olvasom