Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

160 panellakás újult meg 170 millió forintból Győrben

Befejeződött az Ipar utcai panellakások komplex épületgépészeti, esztétikai rekonstuckiója. A 170 millió forintos beruházás részleteit csütörtökön ismertették.

Tíz lépcsőház, százhatvan panellakás komplex épületgépészeti felújítása fejeződött be a győri Ipar utcában, ennek zárásaként csütörtökön a panel-felújítási program eddigi eredményeiről Kiss Ervin, az Egyetértés Lakásfenntartó Szövetkezet elnöke, Borkai Zsolt, a város polgármestere és Radnóti Ákos, a terület önkormányzati képviselője számolt be.

– Győrben elsőként az átlagos 7-8 centiméter helyett 10 centiméter vastag hőszigetelő anyagot építettek be, majdnem egy éve pedig zökkenőmentesen működik a hőszolgáltatás a korszerűsített rendszerben.

A tíz éve kigondolt beruházás az ablakcseréktől, a külső szigetelésen át a komplex fűtéskorszerűsítésig megvalósult a területen – számolt be az eredményekről Kiss Ervin, akinek szavai után Borkai Zsolt elmondta: 2006-2011 között közel kilencezer lakás kapcsolódott be a fejlesztési programba, amely mintegy hét milliárd forintba került, célja pedig többek között az energiatakarékosság bevezetése és a költséghatékonység elérése volt.

A polgármester mindezt kiemelten sikeresnek ítélte, ugyanis elmondása szerint Győrben az egyik legolcsóbb a távhőszolgáltatás ára. – „Remélem, az ilyen jellegű panelfelújítást folytatni tudjuk. Az biztos, a város a projektet a jövőben is támogatni fogja.„ – szögezte le Borkai Zsolt.

A sajtótájékoztató további részében ismertették a jelenleg befejeződött beruházás részleteit, amely szerint a rekonstrukció a tervezett 183 millió forint helyett 170 millió forintba került, amelynek 33 százalékát az állam, további 33 százalékát az önkormányzat, fennmaradó részét pedig 60 hónapos futamidőre felvett hitelből a lakók vállalták.

A beszámolóból kiderült, a felújítás lakásonként 1062500 forintba került, a megtakarítás összege pedig - ugyanerre az egységre vetítve - 3500 forint egy hónap alatt. A korszerűsítésnek köszönhetően az épületek energiafelhasználása 2003-as számadatokhoz képest 2011-re közel felére csökkent.

– A lakók komfortérzete ennek köszönhetően olyan, mint egy családi házban: szobánként, illetve lakásonként szabályozható a hőmérséklet. A mobiltelefon méretű távleolvasók segítségével pedig a fogyasztások leolvasáshoz többé nem kell zavarni a lakókat – számolt be az eredmények kézzelfogható részéről az elnök, aki azt is tudatta, a panelfelújítás pedig a tervek szerint folytatódik majd a Bartók Béla utcai lakótömbökben is.

Olvasóink írták

  • 1. oPTiKa 2011. szeptember 29. 15:53
    „Ez is olyan, mint Marcalvárosban, ahol néhány helyen a szép új műanyag ablak alatt beesik az eső?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Javul a földi digitális vétel az Alföldön és a Kisalföldön

Péntektől jelentősen javulnak az RTL Klub és a TV2 vételi lehetőségei és létrejön a közszolgálati multiplex. Tovább olvasom