Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

15 sikeres szezon után szakmai befektetőt keresnek

Kultúra - Régiónk egyik legismertebb nyári fesztiváljának tulajdonosa úgy döntött, tőkét von be, vagyis áruba bocsátja a Cseszneki Nyarat. Ettől még sikeresebb fesztivált remél.

Nagy Ferenc ügyvezetőnek már kész programja van 2008 nyarára: Várdalnoki Esték, Edda-koncert, Bluesfesztivál, Várjátékok, Musicalshow, a Valahol Európában és az István, a király is helyet kapott benne. Úgy tűnik, a szponzorok is felsorakoztak, ám ez még mindig kevés ahhoz, hogy a Cseszneki Nyár, amely már 15 éve várja a hangulatos kőfejtőbe, a vár tövébe az érdeklődőket, tovább tudjon fejlődni. Ehhez több pénz kell.

A kulturális programsorozat kizárólagos tulajdonosa, a Cseszneki Programiroda  turizmusra, vendéglátásra  szakosodott szakmai befektetőt keres. Mint az ügyvezető Nagy Ferenc elmondta, a vállalkozásuk jelenlegi értékét 70 millió forintra tartják. Az ügyvezetés ebből szeretne értékesíteni 30 millió forintért 49 százalékot. Ha több befektető jelentkezne, akkor arra is hajlandóak lennének, hogy 5–6 milliós pakettekben adják oda a 49 százaléknyi részt.

S hogy mit ígérnek a befektetőknek? A jegybevételekből származó hasznot, pontosabban a profitot, amely a költségek levonása után keletkezik. Az előzetes számítások szerint a cseszneki rendezvénysorozatból akár 10 millió forintnyi hasznot is lehet realizálni egy szezonban. Ez nyilván a jelenlegi működésre vonatkozik, és nem számol azzal, hogy egy jelentős tőkeinjekció további programokra adna lehetőséget.

Az ügyvezető szerint hat év alatt megtérülhetne a befektetés. Igaz ugyan, hogy a cégének nincs saját tulajdona, mindössze a rendezvényjogok az övék, de hosszú távra biztosított a helyszín bérlete, ez pedig jó alap a hosszú távú gondolkodásra.

Nagy Ferenc számos nagy fesztiváltól vette az ötletet arra, hogy ne csupán szponzorokat kutasson fel, hanem valamit kínáljon is a fesztiválba befektetett pénzekért. A kérdés most az, lesz-e olyan befektető, akinek megéri ez az összeg – amely a gazdaságban mozgó pénzekhez képes valóban nem mondható soknak –, hogy Csesznekbe befektessen.
Azt az ügyvezető fontosnak tartotta leszögezni, a fesztivállal minden rendben van, idén is lesz, jövőre is, attól függetlenül, hogy eladják-e egy részét vagy sem. Bízik abban, hogy számos állami pályázaton is nyernek majd pénzt, mert Csesznek kiváló helyen, a Balaton-felvidékhez, Veszprémhez, Pápához, Győrhöz is egyformán közel fekszik, és igazi kuriózum a vár, valamint annak környezete. A győri Szent-
iváni Fesztivállal, amely egyébként szintén sok nézőt mozgat meg 3 nap alatt, együttműködési megbeszéléseket kezdtek annak érdekében, hogy még sikeresebb, még több embert vonzó programsorozatot alakítsanak ki.

Előzmény

A Cseszneki Nyár civil kezdeményezésként indult el. Nagy Ferenc volt az, aki megálmodta, majd megvalósította a nagyszabású tervet, egy kis bakonyi falut vonzóvá tenni a kulturális turisták számára.
A Cseszneki Nyár évek óta sikeres. A Kisalföld archív fotóján íjászlányok bemutatója látható a várjátékokon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családi pótlék: többet, többen és korábban

Győr-Moson-Sopron - Központosítják a családipótlék-kifizetőhelyeket. Az államkincstár biztonságot és… Tovább olvasom