Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

15 évet is kaphat a fegyveres rabló

Előre eltervelte tettét az a pécselyi férfi, aki csütörtök hajnalban fegyverrel rabolt autót Győrben, majd aznap délután kirabolt egy pannonhalmi benzinkutat. Az férfit letartóztatták,akár 15 év letöltendő szabadságvesztésre is ítélhetik.


Csütörtök hajnalban érkezett a bejelentés a rendőrség ügyeleti telefonszámára, miszerint elloptak egy személyautót a győri Lajta úton. A világosbarna, 11 éves, nagyjából 300-400 ezer forint értékű Suzuki Swift tulajdonosa a gépjárműben várakozott, mikor egy férfi fegyverrel kényszerítette annak átadására, majd a Vasvári Pál út irányába menekült vele. Miután a körülményeket vizsgálva bebizonyosodott, hogy bűncselekmény történt, a rendőrség országos körözést adott ki, s megkezdte a nyomozást.

Aznap délután négy óra előtt bejelentés érkezett egy pannonhalmi benzinkút kirablásáról. A gyors mozgósításnak köszönhetően a járőrök hamar a helyszínre érkeztek. Kiderült, hogy egy barna Suzuki Swift vezetője pisztollyal követelt pénzt a kutastól, aki eleget tett az arcát kendővel takaró férfi erőszakos kérésének, a telefonvonalat is kitépte a falból. Felmerült a gyanú, hogy ugyanarról az elkövetőről van szó. A tettes a megyeszékhely felé próbált egérutat nyerni. A közelben tartózkodó egységek Pannonhalma és Győr irányából is azonnal üldözőbe vették a személyautót, amelyet egy járőrnek majdnem sikerült feltartóztatni a kismegyeri körforgalomnál.A férfit nem zavarta a szembejövő forgalom.


Végül a rablást követően tizennégy perccel a következő, József Attila és Szent Imre úti körforgalomnál sikerült őrizetbe venni az elkövetőt. A rendőrök 575 ezer forint kézpénzt és két gázriasztó pisztolyt is lefoglaltak - tudtuk meg Szabadfi Árpád megyei rendőrfőkapitánytól a péntek délelőtti sajtótájékoztatón.

Fotó: Bertleff András
Szabadfi Árpád mutatja a pisztolyokat. Fotó: Bertleff András


A kihallgatás során kiderült, hogy a 32 éves pécselyi, büntetlen előéletű szobafestő - mázoló előre kitervelte tettét. Saját tulajdonú Skoda Felicia gépkocsijával indult Győrbe rablás szándékával, útközben terepszemlét tartott a pannonhalmi töltőállomáson. Ezt követően hajtott a Lajta útra, ahol az ismert módon szerezte meg a bűncselekménynél használt autót. A Suzuki-t kulcsaival együtt elrejtette, majd hazautazott a Balaton-felvidéki településre. Délután tért vissza Győrbe, pénzt szerzett a lopott kocsiban hagyott bankkártyákról, s végrehajtotta a benzinkúti rablást- mondta Károlyi Zoltán megyei bűnügyi osztályvezető.

Fotó: Bertleff András
Károlyi Zoltán a sajtótájékoztatón bemutatta a zsákmányt is. Fotó: Bertleff András


Az elkövetőt a bíróság döntése alapján pénteken letartóztatták, akár 15 évig terjedő letöltendő szabadságvesztésre is ítélhetik. A rendőrség vizsgálja, hogy a férfinak köze lehet-e korábbi felderítetlen bűnesetekhez.

Olvasóink írták

 • 20. Révfalusi-szúnyog 2010. január 11. 18:50
  „Hedon, ne bizzon kend a választásokban. Csak annyi történik, hogy a pusztító világerőt, a nemzetközi pénz és korporációs oligarchiát látványosan és végletesen szervilis módon kiszolgáló zsivány, jellemtelen hazaáruló csapat helyett jön egy szalonképesebb elit, de a fő csapás, a nemzet teljes jövedelmének kiszivattyúzása, a magyar néplélek megroppantása és a nemzet biológia gerincének eltörése továbbra is napirenden marad. Ezt abból lehet tudni, hogy a más sokszorosan visszafizetett adósságok további törlesztésének felmondását még csak meg sem említi senki, egy pártot kivéve...A Kárpát haza kell másoknak, így semmi sem drága annak érdekében, hogy mi itt kipusztuljunk vagy elmeneküljünk. Nem fognak itt egyetlen főgazembert sem elkapni, legfeljebb huszadrangú szereplőket, mint a békávés Emilia néni. Az ún. számonkérés már most megkezdődött, a szocik szépen kezdik levadászni saját, kevésbé számottevő embereiket s finoman majd átuszik ez a folyamat az új kormányerő kezébe, amely gyurcsányig, rendőrkapitányokig és miniszterekig sose fog elérni. Csak ha mi, magyarok egyszer valóban odacsapunk. Szerintem ez nincs messze, mert mára a középpolgárságot is elérte a megélhetési rüh.”
 • 19. Feci000 2010. január 11. 16:10
  „Az első video-n mikor elszlisszan a szutyuki a rendőr mögött akkor miért nem mennek egyből utána?? Miért szállt ki a rendőr tán kikekert kormányú octavia tour elkapart? Mert ezt nem igazán értem. Továbbra is itt lúzer rabrólól van inkább szó mint ügyes rendőrökről. Ha egy Whiskis forma lett volna itt akkor annak aztán bottal üthetnék a nyomát. Az max egy szondától bukott volna meg :D”
 • 18. janika 2010. január 10. 09:48
  „Mint, ha már írtam volna, hogy a rablás helyett inkább politikai pályát kellett volna neki választani. Itt kevésbé lett volna üldözve és még is meggazdagodott volna.”
 • 17. szocdem 2010. január 09. 17:30
  „Télleg gratula minden résztvevőnek. Egy egész napig a nyomát se látták a fickónak miután a kocsit ellopta.
  Talán a sima öv be nem kötő, vagy sebesdséghatárt átlépő autósok elfogására kialakitott 30 percen belüli elfogásnak megfelelő hatékonyságú módszert kellett volna alkalmazni a rablóval szemben is, akkor nem hiszem hogy tudott volna még egy bünt elkövetni egy napon belül..

  adalfold olvtárs!
  A győri rendőrökkel végül is nnincs baj, csak az adóbeszedésre hajttják őket nap mint nap az autósok ellen. Persze hogy nem jut oda elég ahova meg kéne - anno ezért támadhattak meg. De ne aggódj ez a város sokkal biztonságosabb még mindíg mint Bp. vagy Nyíregyháza..”
 • 16. LudasMatyi3szor 2010. január 09. 16:36
  „Ha ő 15-öt akkor senyor romálék mennyit a Cozma kivégzéséért?”
 • 15. Imcsi 2010. január 09. 15:07
  „Mesélj adalfold, merre jártál akkor Győrben? Kossuth utcán elejétől a végéig?”
 • 14. adalfold 2010. január 09. 14:38
  „Ezt a szabadfit ültetnék le már, hogy nem csinál semmit csak hazudozik, hogy egyre jobb a közbiztonság győrben.

  egyik hétvégén HÁROMSZOR TÁMADTAK MEG A FEJLETT NYUGATI FELLEGVÁRATOKBAN, A
  NYOLCADIK KERÜLETBEN MÉG SOHASEM.

  A győri rendőrök, kérem
  EL VANNAK BÚJVA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  /Egy pesti-győri/”
 • 13. Imcsi 2010. január 09. 13:46
  „A 2. videót nézve két kocsi is szembemegy a forgalommal!”
 • 12. Vakegér 2010. január 09. 13:29
  „A rendőrautós felvétel mindenről tanúskodik, csak rendőri hozzáértésről nem.”
 • 11. Hedon 2010. január 09. 13:27
  „És hány évet kap Szabadfi , aki a 2006-os októberi szemkilövető
  akciók levezénylője volt !
  Szerencsére nem tud elévülni a választásokig az a gaztett
  amiben föszereplő volt Szabadfi !”
 • 10. Hunicum 2010. január 09. 13:21
  „moderálva”
 • 9. zotya975 2010. január 09. 12:33
  „Milyen okos?”
 • 8. elemér 2010. január 09. 10:26
  „Nemhogy lát de milyen okos ? Ez pedig a software-töl függ.”
 • 7. Powerarc 2010. január 08. 23:28
  „Akkor a Nagy Testvér elég sokmindent lát.:)
  Köszi az infót.”
 • 6. Mankapunka 2010. január 08. 23:24
  „Powerarc Minden fő útunk,ami a városba beér,fel van kamerázva.

  81-es Tatai út,körforgalom 82 ott a fotón a Ford körforgalom. 83-as út Győrújbaráti elágazás

  1-es út mind két vége”
 • 5. kivagyokén 2010. január 08. 21:06
  „"15 évet is kaphat a fegyveres rabló"

  De nem a rablásért. A rengeteg megszegett KRESZ szabályért kiszabott pénzbírságot ennyi ideig üli 100 ft/ nap”
 • 4. Powerarc 2010. január 08. 20:32
  „Lehet lemaradtam, nem is tudtam róla, hogy a körforgalom be van kamerázva.
  Ja, a rendőrautóban is meleg van. :D
  Lehet azért nem ott tartóztatták fel, mert a másiknál jobb lehetőségük volt körbezárni, hiszen a kismegyeri körforgalomnál lévő kocsi mögé tudott kerülni és le tudta volna zárni az utat, nehogy meg tudjon a rabló fordulni.”
 • 3. Patriot 2010. január 08. 20:06
  „fischi,ezen jót röhögtem! :DD”
 • 2. fischi 2010. január 08. 19:51
  „Gondolták, hogy betartja a kreszt és nem használja a szeközti sávot. Azaz, majd megáll nekik. :) Egyébként meg az autóban jó meleg van!!! Csoda, hogy a következő körforgalomnál elkapták. Egyébként, mivel szakszerűtlenül próbálták meg feltartóztatni, így a többi közlekedőt veszélyeztették!
  Legközelebb szálljanak ki és löjék szarrá az autót, úgy biztosan megállásra kényszerítik!”
 • 1. bithu1 2010. január 08. 18:52
  „Rendőrök mire vártak a rendőrautóban? Arra, hogy megadja magát a rabló???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autót lopott a rabláshoz

Fegyverrel Suzukit rabolt Győrben, majd a lopott autóval Pannanhalmán kiabolt egy benzinkutat; a 31 éves férfit elkapták. Tovább olvasom