Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

15 év a nagymamagyilkosnak

Győr - Tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte és a közügyektől is eltiltotta a Győri Ítélőtábla azt a férfit, aki két évvel ezelőtt Győrszentivánon egy sodrófával meggyilkolta saját nagymamáját, hogy pénzt szerezzen - az ügyész szerint játékszenvedélyéhez.
Takács Péter 2005 augusztusának egyik estéjén surrant be a családi ház hátsó kertkapuján, símaszkkal az arcán és sodrófával a kezében. Nagymamája azonban még nem aludt, ezért kijött a kutyaugatásra, de a maszkos alak láttán vissza is rohant. Amikor azonban a fiatalember utánaeredt, a nevén szólította: „Tudom ám, hogy te vagy Péter..." A fiatalember ezután tizenhét ütést mért az asszonyra, aki a helyszínen meghalt. Holttestét a szőnyeg alá rejtette, harmincezer forintot magához vett és távozott.

A megyei bíróság tavaly 15 év fegyházra ítélte a most harminc éves férfit, ezt a határozatot hagyta helyben most a Győri Ítélőtábla, mivel enyhítésre egyáltalán nem látott lehetőséget, az ennél súlyosabb, egyetlen lehetséges büntetést - az életfogytiglant - pedig eltúlzottnak találta volna. Az ítélet jogerős.

Az unoka egy évvel a gyilkosság után került gyanúba, a harmadik kihallgatásnál beismerte tettét. Fotó: H. Baranyai Edina
Az unoka egy évvel a gyilkosság után került gyanúba, a harmadik kihallgatásnál beismerte tettét. Fotó: H. Baranyai Edina

A megyei bíróság tavaly tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte Takács Pétert, ezt tegnap helybenhagyta a Győri Ítélőtábla. Ahogy súlyos megítélésű ügyeknél természetes, úgy mind a vád, mind a védelem fellebbezett tavaly. Ám dr. Kovács Tamás, a bírói tanács elnöke most kifejtette: az elítélt feltáró beismerése ellenére sem lehet szó enyhítésről, különösen arra a példátlan körülményre nézve, hogy a fiatal férfi saját nagymamáját ölte meg. Az ítélet esetleges súlyosbítása – ahogy szavaiból kiderült – már nehezebb kérdés, ezt kizárólag azért nem lépte meg a tábla, mert a 15 év a kiszabható legmagasabb, határozott idejű szabadságvesztés, ennél csak az életfogytiglan lehet súlyosabb, aminél a letöltendő minimum már 30 esztendő. A kettő közötti szakadék túl nagy, átugrását nem látta indokoltnak a bíróság.

A nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért elítélt férfi tehát legkorábban tíz év múlva szabadulhat, mivel a fegyházbüntetésnél ötödrészt engedhetnek el, két évet pedig már előzetesben töltött.

Családját a történtek mérhetetlenül összetörték és megviselték, ez a tárgyalás során is látható volt. Nyilatkozni nem kívántak, ami talán érthető is, hiszen közülük valaki számára talán az is örök kérdés marad, hogy most sértetti vagy vádlotti hozzátartozóként foglalt-e helyet a tárgyalóteremben.

Olvasóink írták

 • 13. lolita 2008. szeptember 26. 12:19
  „Szerintem ugyanazt a kegyetlen modszert kellene hasznalni vele,mit nagymamajara mert semmi többet es nem kellene az ilyen csotanyt etetni sem,mert embernek nem nevezhetö!Az hogy bezarjak ez megint nekünk kerül csak költsegbe,s amig ilyen törvenyek között elünk a csotanyok szaporodnak,de az allamnak ilyen emberekre van szüksegük!”
 • 12. kevin 2008. szeptember 26. 11:50
  „mi az hogy az eletfogytiglant sujosnak talaltak.mar megbocsass
  anak mifele emberek dolgoznak abirosagon..”
 • 11. shatabox 2008. szeptember 12. 15:43
  „PACSIRTA
  Te egy senkihazi fereg lehetsz,mindjart a ciganyokkal allsz elo.
  Jobb ha tudod,hogy ugyan azert a buntiert a ciganyok sokkal tobbet kapnak mint a magyarok.Itt nem lehet olyan cikket olvasni,hogy valaki(k) ne hozza osszefuggesbe a ciganyokkal.Ezt most egy magyar csinalta,nem kell ezert is a kisebbseget okolni.Azt mondom,hogy aki bunos igenis bunhodjon erte,fajtol,vallastol,nemzeti hovatartozastol fuggetlenul.”
 • 10. tajtianyu 2008. szeptember 11. 07:28
  „15 év ????Az eszem megáll,hogy rablók és gyilkosok ugyanolyan büntetést kapnak .15 ÉÉÉÉÉÉV????????????????Ennyit ér egy kioltott emberélet ?Ja ,mert ez csak egy öreg nagymami volt ?Hogy Magyarországon milyen buta törvények vannak és milyen sz@r az ítélkezés ,fel nem foghatom.Ha másért nem ezért minimum az USA-ba költöznék,ott legalább érezném,hogy a bűnös megkapja méltó büntetését.Az ilyennek 15 év fögház helyett adnék minimum 100 év büntit.Mindig dühít ,mikor ilyen igazságos ítéletek születnek magyarhonban ...és csodálkozik mindenki,hogy aki külföldre megy ,soha többé nem akar visszamenni.....”
 • 9. raffy2 2008. szeptember 10. 21:04
  „erre is 17 csapást mérni,de jó nagyot,hogy megtudja mit érzett a mamája.és akkor már nem is lenne vele semmi gond,ha kijön a dutyiból.most 15 évig a mi pénzünkből fogják tartani ezt az ökröt?30 000ft-ért összeverni a nagyanyját?undorító féreg!”
 • 8. lolita 2008. szeptember 10. 13:12
  „Többet erdemelne a gyilkos,mert az ilyen nem ember!!!!”
 • 7. Haniel 2008. szeptember 09. 19:40
  „relative igen fiatalon jut ki....és lehet még elborultabb aggyal ...méghogy túlzott az életfogyt.egy gyilkosnak sztem minimum lenne......”
 • 6. tomcsika 2008. szeptember 09. 19:01
  „Pacsitra! Gyűrűk urában szenvedsz? Kiabálsz? Tanulj meg rendesen irni SZVSZ!”
 • 5. PACSIRTA 2008. szeptember 09. 17:16
  „NEM ERTEM AZ ORKOKNAK CSAK 3-6 EVET ADNAK HA MAGYAR OREGEKET, LANYOKAT ES GYEREKEKET GYILKOLNAK ! ENNEK A MAGYAR FIUNAK 15 EV ! ITT TOTALIS KETTOS MERCE VAN ! AZ ORKOK MIERT KAPNAK SOKKAL KEVESSEBB BUNTETEST !!! SOT 35 EVET KENE NEKIK KAPNI !!!”
 • 4. Marcello 2008. szeptember 09. 13:43
  „15 év?Életfogytiglant neki!!!!!!!az ilyen ember elmebeteg ki lesz a következő a családból ha kiengedik?!”
 • 3. vissza a halálbüntetést! 2008. szeptember 09. 13:29
  „2.

  Ezzel csak az a baj, hogy 15 év múlva kijön és néhány napon belül újra megöl valakit néhány forintért, mert szomjas lesz. Az ilyet fel kell akasztani, az tiszta munka. Akkor már nem öl meg senki mást.”
 • 2. Mosztári híd alkonyatkor 2008. szeptember 09. 12:55
  „Hol bányásszon, Recsken? Az már a múlt és a gályarabsággal is megkéstél. Egyébként tévedésben élsz, az életfigytiglannak (a ténylegesnek) sincs visszatartó ereje. Sőt, a halálbüntetésnek sem volt. Mert az igazság azl hogy tizenöt évet sem akar kapni senki, de egy gyilkos mindig abból indul ki, hogy megússza.”
 • 1. Ercsi8 2008. szeptember 09. 11:50
  „Én nem találnám eltúlzottnak, ha élete végéig a kőbányában kellene sínylődnie az ilyen egyénnek száraz kenyéren és vizen. A bíróságok ítéleteinek nincs semmi visszatartó ereje. Ha rajtam múlna, akkor a börtönökben épp csak az életbenmaradáshoz legszükségesebb dolgokat adnám meg az ilyen ajjadéknak. Akkor talán csökkenne a bűnözés.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rektori jó tanácsok a tanévnyitókon

Győr - Az „oskolamester-képzés" 230 évvel ezelőtt, 1778 nyarán kezdődött a megyeszékhelyen. A… Tovább olvasom