Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

150 éves a győri Liszt Ferenc Zeneiskola - képgaléria

1862-ben az újonnan alakult Győri Ének és Zeneegylet megfogalmazta egy "ének és zene képezde" létrehozásának szándékát. Az első tanév 128 növendék oktatásával indult.

A győri Liszt Ferenc Zeneiskola alapításának 150. évfordulójára az iskola 1000 tanuló feletti létszámmal, 18 tanszakon közel 60 tanárral folytatja a zenei képzést.

Az iskola életében fontos szerepük van a hagyományoknak, de mellettük a kor elvárásaihoz igazodva újító törekvésekkel is találkozhatunk. A középpontban azonban mindig a növendékek, és a minőségi oktatás áll.


Fotók: Szük Ödön

A Liszt Ferenc Zeneiskola 3 napos rendezvénysorozattal ünnepelt. A jubileumi műsoron mintegy 110 növendék szerepelt, a kórus, a vonós-, és fúvószenekarok, valamint az ütő együttes tagjaiként.
A tanári hangverseny az eddigihez hasonlóan, változatos műsorral, színvonalas előadásokkal örvendeztette meg a zsúfolásig megtelt Zsinagóga hallgatóságát.

A 3. napon egykori diákok és tanárok találkozóján idézhették fel a régi élményeket, emlékeket a zeneiskolában. Ezen a napon a zeneiskola egykori diákjai, ma tanárai adtak hangversenyt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kemény legények kamerát téptek le Győrben - fotók az elkövetőkről

A srácoknak az a pechjük, hogy a "műveletet" egy másik kamera rögzítette. Keresi a fiúkat a… Tovább olvasom