Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

14 éves énekes tehetség - győri siker a nemzetközi dalfesztiválon - videó

Második helyezést ért el az Europop Fesztivál Nemzetközi döntőjén a tizennégy éves győri Nyers Boglárka. A Gárdonyi Géza Iskola hetedik osztályos tanulója egyedül tanult énekelni, eddig nem járt tanárhoz, tehetségét azonban bizonyítja ez az eredmény.

A verseny elődöntője május 14-én, szombaton volt, Boglárka itt Rihannatól az Unfaithful-t énekelte. Húsz indulóból jutott tovább a vasárnapi döntőbe, ahol Duffy: Mercy című dalát adta elő. A fesztiválon szerzett élményeiről, hobbijairól és terveiről faggattuk a fiatal tehetséget.- Mesélnél kicsit a zenei fesztiválról!?

- Ez volt a nyolcadik Europop Nemzetközi Fesztivál, Dömsödön. Kilenc országból érkeztek a 2011-es versenyre. A Fesztivál történetében én voltam az első Győr-Moson-Sopron megyei jelentkező. Nagyon színvonalas mezőny volt az idei. Három kategória jelöltjei versengtek egymással: gyerek (14 év alattiak – én ebben a csoportban indultam), junior (15-20 év közöttiek) és a felnőttek (21 év felettiek). Többek között Lolát is itt fedezték fel.- Kik ültek a zsűriben?

- Ismert énekesek (Kormorán, Benkó Dixieland), karmesterek, producerek Magyarországról és külföldről. Többen megdicsértek az előadásom után, kifejezetten tetszett nekik, hogy nem csak egy helyben álltam és énekeltem, hanem együtt éltem a dalokkal.


- Az Europop Fesztivál volt az első ilyen jellegű megmérettetésed?

- Igen, előtte még sosem álltam így színpadon. Igaz, korábban a Győri Nemzeti Színház egyik darabjában: A dzsungel könyvében szerepeltem, mint táncos. Osztálytársaim bíztatására neveztem a versenyre.

Az elődöntőben elhangzott dal

- Hogyan választottad ki a dalokat, amiket előadtál?

- Nagyon régóta gyakoroltam ezeket a számokat, úgy érzem, ezek illenek most leginkább hozzám.


- Nem tartottál az angol nyelvű előadástól?

- Egyáltalán nem, kifejezetten szeretek angolul énekelni. Mindig először lefordítom a dalok szövegét, hogy átéléssel tudjam előadni.


- Milyen jellegű számokat énekelsz szívesen?

- Szeretem Bruno Mars, Beyoncé és Katy Perry dalait, ezeket éneklem a legszívesebben és legtöbbször. A legújabb kedvencem pedig Jesse J: Price Tag című zeneszáma.
- Úgy tudom, eddig nem tanultál énekelni profi szinten.

- Valóban a verseny előtt nem jártam énektanárhoz, magam dalolgattam otthon, viszont ezzel a második helyezéssel úgy érzem, kaptam egy megerősítést arra, hogy érdemes lenne képezni a hangomat, és fontolgatom ezt a lépést.

Egy héttel a verseny előtt az iskolában szereztem tudomást erről a fesztiválról. A felkészüléshez Schwimmer János neves énekmestert hívtuk segítségül, aki sok jó tanáccsal látott el.


- Mióta énekelsz?

- Nagyjából 6 éves koromtól kezdve foglalkoztat az éneklés. Mindig szerettem színházba járni, végig ámulattal figyeltem, ahogy ott énekelnek. Rengeteget hallgatom a rádiót, s úgy gondoltam, hogy én is kipróbálom magam zenei területen.

Bogi által énekelt dal a döntőn

- Mivel töltöd a szabadidődet a zenén kívül?

- Gyakran járok úszni, nyaranta teniszezem, windsurfözöm, nemrégiben kezdtem el snowbordozni és kitesurfözni. Sokáig versenyszerűen táncoltam.


- Mi a folytatás? Milyen terveid vannak a közeljövőre nézve?

- Úgy érzem eljött az ideje, hogy szakember segítségével képezzem a hangomat. Jó lenne minél több fellépési lehetőséget kapni. Szeretnék minél több számból álló kis saját műsort összeállítani.


- Ha nagy leszel, énekesnő leszel?

- Ez az álmom. Nagyon szeretnék énekléssel foglalkozni. Remek lenne, ha lehetne egy saját dalom, jó lenne a későbbiekben készíteni majd egy videoklipet.

Olvasóink írták

  • 2. zoltee 2011. május 23. 02:22
    „Bogi, rettenetesen gratulálok, és nagyon szurkolok Neked a továbbiakban! Szerezz még sok dicsőséget Magadnak és a megyének! Ugye, jövőre újra látunk Dömsödön? ;)

    (És már alig várom, mi lesz Veled, mikor már tanulsz is énekelni! Jó munkát és felkészülést ehhez!)”
  • 1. WTF 2011. május 22. 12:44
    „jó ez a Duffy szám, azt hinné az ember h playbackel :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elismerések a honvédelem napján Győrben

Néma vigyázzállással tisztelegtek az Afganisztánban közlekedési balesetben elhunyt katonatársaik… Tovább olvasom