Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

13 milliós fejlesztés a győri Magyar Vilmos Uszodában

Az elmúlt hónapokban folyamatosan korszerűsített, karbantartási munkákat végzett el a Győr-Szol Zrt. az uszodában.

A látogatók kényelmét, a körülmények színvonalának emelését szolgáló beruházásokat, karbantartási munkákat végzett el az elmúlt hónapokban a győri Magyar Vilmos Uszodában az üzemeltető Győr-Szol Zrt.

A fejlesztések egy része a vendégeket fogadó helyiségekben, jól látható helyeken, más részük a háttérben, a műszaki kiszolgáló egységekben, kevésbé szem előtt valósult meg. Szombati Bertold, a társaság ingatlangazdálkodási igazgatója segítségével a sajtó munkatársai mindkét területre betekintést nyerhettek.


Így már az uszoda bejáratánál láthatták a kicserélt kerítéselemeket, az új, kikövezett kerékpártárolót, a mellette lévő aknafedél kapcsán pedig a háttérmunkálatok fontosságának ismertetésére nyílt alkalom, hiszen amint azt az igazgató elmondta, az aknában lévő szennyvízátemelő – mintegy 2,5 millió forintba kerülő - felújítása az alagsori részek szagterhelését jelentősen csökkentette.

Az uszoda előterében és a medencéhez vezető lépcsőkön is új festést kaptak a korlátok, és az öltözők melletti tusolókban is pozitív változást tapasztalhatnak a látogatók: a zuhanyozótálcák, a kabinok csempéit kicserélték, higiénikusabbak és esztétikusabbak lettek a vizes helyiségek. A nagymedence alján a felpúposodott burkolatot cserélték, javították az elhasználódott fóliát, a klórozó berendezést.

A leglátványosabb változással talán a szaunablokkban szembesülhetnek a vendégek, hiszen itt már a fogadótérben új recepciós pulttal és új pihenőszékekkel és új nyílászárókkal találkoznak. De megtörtént a gőzkabin fugázása, a gőzfejlesztő és a vízlágyító berendezés karbantartása, a teljesen új, már három személyes infraszaunát pedig a nemrég kívánságra felszerelt lábtartó teszi még kényelmesebbé.

Megújult a hagyományos finn szauna is, ahogy teljesen kicserélődött hozzá tartozó zuhanyozóhelyiség, és a vízforgató korszerűsítése mellett már fa merülődézsában hűthetik le magukat a szaunázók.

Jelentős, ám kevésbé látványos változás a két új gázkazán beépítése az uszoda technikai rendszerébe. A modern berendezés használata nem csak a működést teszi biztonságosabbá, de évi mintegy tíz százalékos energia megtakarítást is eredményez, ami éves szinten majd másfél millió forintot jelent az üzemeltetési költségek között.

Valamennyi költséget figyelembe véve az idei beruházások közel 13 millió forint ráfordítást igényeltek az üzemeltetőtől.

A karbantartásoknak és felújításoknak köszönhetően az eddigieknél is színvonalasabb szolgáltatásokkal várja a pihenni és sportolni vágyókat a Magyar Vilmos Uszoda.

Az eseti látogatók mellett a létesítményt rendszeresen, nagy létszámban használják a győri óvodák és iskolák, valamint a sportolók, például a Győri Úszóklub vagy a Győri Vízisport Egyesület tagjai.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zárva a Baross híd - Visszatér a régi rend a 821-es főúton vasárnaptól!

A 821-es főút Kálvária utcai jelzőlámpás csomópontban vasárnaptól a régi forgalmi rend szerint… Tovább olvasom