Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 18°C | 28°C Még több cikk.

130 millió forintból újul meg a győri GYÁÉV-uszoda nyáron

A GYŐR-SZOL Zrt. azt tervezi, hogy a GYÁÉV-uszodára napkollektorokat szerel fel. Így évente 10 ezer köbméternyi gázt kíván a győri holding megspórolni.


Idén nyáron a győri úszók nem használhatják a GYÁÉV uszodáját, de a felújítási munkák végeztével sokkal korszerűbb létesítményben térhetnek vissza a vízi sportok szerelmesei.

"Pár hete be kellett zárnunk a győri GYÁÉV-uszodát, mivel a létesítmény annyira rossz állapotba került, hogy kockázatos lett volna újabb évig halogatni a felújítási munkálatokat" - mondta Sági Géza, a GYŐR-SZOL Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az uszodát üzemeltető Győri Fürdő Kft. egy idei április közgyűlési döntésnek köszönhetően olvadt bele a győri holdingba.


Augusztus végéig felújítás miatt zárva a GYÁÉV-uszoda.
Augusztus végéig felújítás miatt zárva a GYÁÉV-uszoda.


Az utóbbi 30 évben nem történt felújítás a győri uszodában

(Rövid intermezzo érdekességként: Győr jelenleg egyetlen uszodája úgy viseli a köznyelvben az egykori GYÁÉV nevét még mindig, hogy a cég már régóta nem működik.)

"A korszerűsítést az is indokolja, hogy az uszodában az utóbbi 30 évben egyszer sem volt rekonstrukció, holott az idő vasfoga nagyon kikezdte az épületet.

Az elavult gépészeti eszközök mellett, korszerűtlen a fogadótér, ráadásul árvízi területre épült anno az uszoda. Így ha jön az árvíz, akkor menekíteni kell a berendezéseket" - folytatta Sági Géza.


Sági Géza, a GYŐR-SZOL Zrt. vezérigazgatója.
Sági Géza, a GYŐR-SZOL Zrt. vezérigazgatója.
Mikor lesz Győrnek 21. századi, modern uszodája?

"Szó nincs arról, hogy Győr városa letett volna arról, hogy egy minden igényt kielégítő, 21. századi színvonalú uszoda megépüljön Győrben.

A pénzügyi források hiánya miatt azonban a realitás az, hogy egy új fedett uszoda és a győri strand korszerűsítési terveit elkészítsük, s ha olyan uniós vagy állami pályázati lehetőség adódik, akkor ezekkel a tervekkel készen álljunk az indulásra" - szögezte le Sági Géza, akinek elmondása szerint Borkai Zsolt, Győr polgármestere is támogatja ezt az elképzelést.10 ezer köbméternyi gázt akarnak megtakarítani


"Ezen kívül megújul az uszoda villamoshálózata, s az épület tetejére napkollektor kerülnek.

Ettől a modernizálástól azt várjuk, hogy évente 10 ezer köbméternyi gázt tudjunk megspórolni, mivel eddig a víz felmelegítése gázzal történt, s ennek egy részét szeretnénk kiváltani alternatív energiával.

Maga a medencetér új belső borítást (bélelést) kap, korszerű vízgépészeti berendezések érkeznek az uszodába, s a nyár folyamán a légtechnikai eszközöket is kicseréljük" - közölte a GYŐR-SZOL Zrt. elnök-vezérigazgatója.

130 millió forintba kerül a nyári rekonstrukció

A GYÁÉV-uszoda felújítását az ide sportolni, kikapcsolódni járók is meg fogják érezni.

Egyrészt átalakítják a földszinti fogadóteret, 144 darab új öltözőszekrényt építenek be a földszinten, s új beléptető rendszer és biztonság technikai eszközök (kamerás megfigyelő rendszer) is szolgálják majd az úszók nyugodt kikapcsolódását.

Az idei korszerűsítés költségkeretébe azonban nem fér bele az új szaunablokk kialakítása, valamint a földszinti és emeleti öltöző bővítése.

Sági Géza elmondta: a beruházás körülbelül 130 millió forintba fog kerülni, s a munkálatok várhatóan augusztus végére befejeződnek.

"Kivitelezőnek ugyanazt a céget (a győri Komplex Kft.) választottuk, amely annak idején az uszoda tervezésében is részt vett" - tette hozzá Sági Géza.

Olvasóink írták

 • 12. Nyunyumaci76 2011. augusztus 23. 22:36
  „Jó lenne ha végre normálisan is tudnánk úszni még rossz időben is!
  Remélem nem fogja elönteni az árvíz,ezt is meg kell oldani!
  Nem hiszem el hogy egy ekkora városnak nincs több uszodája,főleg amit használni is lehet!
  Én 7,5 éve élek és dolgozok itt,de azóta sincs nagy előrelépés.
  Én egy kisvárosban születtem,ugyan Győrhöz képest legalább 10-ed akkora de 10km belül 2 uszoda is van és rendben is van tartva (mindkettő ponyvás kialakítású)”
 • 11. Vizihulla 2011. június 19. 11:36
  „annyira őrülök hogy én és a többi vízi hulla haverom is tudja majd használni az új szekrényeket :)
  és a város végre költ arra is hogy a Dunába élő halak is modernebb létesítménybe úszkálhassanak
  de vajon még élő társaim hova mehetnek úszni idén nyáron?”
 • 10. urbaniastapista 2011. június 15. 11:39
  „Nem tűnik egy közpénzkímélő dolognak a tervezővel kiviteleztetni is.”
 • 9. tkrs9980 2011. június 10. 20:15
  „Az 70-80.000 köbméter gáz ára”
 • 8. tkrs9980 2011. június 10. 20:13
  „Ebből a pénzből kb. 150 Kw-os napelem is mehetne a tetőre, ami 10-13 millió értékű áramot termelne egy évben.”
 • 7. mais 2011. június 10. 11:09
  „A Győri stranddal mi lesz ... ? hiszen annak se ártana a felújítás ... de mondjuk retro strandnak megfelel ... :)))”
 • 6. juliska 2011. június 09. 22:21
  „És ha jön az árvíz elviszi a 130 milliót?! Mi értelme van egy olyan uszoda öltözőszekrényeinek? a felújításának, ami árvíz esetén, vagyis minden évben bezár és felújításra szorul!? Kamerás megfigyelő rendszer? Ki akarja zavarni az úszókat? Napkollektor? Ha jól tudom van termálvíz is ebben a városban!
  Már gyerekkoromban sem volt korszerű, nemrég a kisfiamat hordtam az uszodába, fapadon kellett a gyereket pelenkázni, öltöztetni, egymás hegyén hátán. A hamburgeresnél tudnak vásárolni lehajtható pelenkázót......sajnos az uszodának még nincs versenytársa!! Talán ez a hiba!??
  Egy fillért sem adnék erre a beruházásra! Vicc és felháborító!”
 • 5. okostojas007 2011. június 09. 20:27
  „10 ezer m3 gáz = 1.5 milliö / év ....szenzációs megtakarítás.....
  és a jelenlegi környezetvédelmi miniszter , illés zoltán minden ártéri építkezést megtiltott..
  az ártéri ingatlanokra mederbeni elhelyezkedést jegyeztetett ...
  ja kérem hol van már a tavalyi eső ? ( árviz )”
 • 4. Gab2000 2011. június 09. 19:50
  „Eyg kérdésem van és miért nem lehetne szavazni mondjuk itt a Kisalfold.hu oldalon egy új uszoda vagy az Aréna na melyikre is van lenne nagyobb szüksége GYőrnek illetve melyiknek lenne a kihasználtsága nagyobb

  Sági Úr inkább kérdezze meg főnökét hogy mit is ígért előbb uszodát vagy arénát és akkor beszéljen erről vagy a BOSOBO Zrt-nek kell behajolnia (BoSoBO Zrt. Borkai-Somogyi-Bolla ZRT)”
 • 3. Valaki 2011. június 09. 18:57
  „"Mikor lesz Győrnek 21. századi, modern uszodája?

  "Szó nincs arról, hogy Győr városa letett volna arról, hogy egy minden igényt kielégítő, 21. századi színvonalú uszoda megépüljön Győrben.

  A pénzügyi források hiánya miatt azonban a realitás az, hogy egy új fedett uszoda és a győri strand korszerűsítési terveit elkészítsük, s ha olyan uniós vagy állami pályázati lehetőség adódik, akkor ezekkel a tervekkel készen álljunk az indulásra" - szögezte le Sági Géza..."

  bla bla bla...

  Nagymegyer nagyon jól megél termálfürdőjéből!
  Nálunk csak lábmosóra telik.
  Talán ha pályázni is tetszenének a két heti kuka ürítés között...! :))))))))))))))))))))))))))))))”
 • 2. hidas 2011. június 09. 18:00
  „Nem értem, hogy az árvízi területen lévő uszoda földszinti részét miért kell átalakítani, mikor évente kétszer-háromszor elönti az árvíz. Vajon a napkollektoros beruházás mennyi idő alatt térül meg?
  Polgármester úr már az előző ciklus választási igéreteiben is (5 éve), meg tavaly is megigérte egy új uszoda felépítését. Sokkal kisebb és szerényebb bevétellel rendelkező városoknak van már uszodája, csak a folyók városában nincs még!
  "A GYÁÉV-uszoda felújítását az ide sportolni, kikapcsolódni járók is meg fogják érezni." Remélem nem a belépők árának emelésére célzott!!!”
 • 1. anuvuk 2011. június 09. 17:02
  „A kényszer, végre jót is szül!
  Egy volt GYÁÉV-es nyugdíjas, a sok "önként" feláldozott szombattal!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

17 éves lány tűnt el a gyermekotthonból

A Győri Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi a képen látható Török Jessicát. A 17 éves fiatal… Tovább olvasom