Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

130 férőhelyes parkoló épül a Rába-parton Győrben

A kisalfold.hu információi szerint többek közt az egykori korcsolyapálya területén épülhet meg az a parkoló, mellyel a Móricz Zsigmond rakparton megszűnő ingyenes parkolót váltanák ki Győrben.

Mint arról portálunk múlt héten beszámolt, május közepén megkezdődik a Móricz Zsigmond alsó rakpart átépítése, s ezért május 19-én megszűnik az ingyenes parkolási lehetőség a Mosoni-Duna partján.


Parkolóbővítés - áthelyezés nagyobb térképen való megjelenítése

Sági Géza, a Győr-Szol Zrt. vezérigazgatója elmondta: a Dunakapu térről költöző piac miatt az autósok ezt követően parkolhatnak a Rába gyár területén, valamint bővítik a parkolási lehetőségeket a Petőfi híd alatt is.


Parkolóbővítés - áthelyezés nagyobb térképen való megjelenítése

A kisalfold.hu úgy tudja: 130 férőhelyes parkolóval tervezik "megtoldani" a Petőfi híd alatti, többnyire meglehetősen telített parkolókat az elkövetkező hónapokban. (A parkolóhelyek száma így 290-re bővülne.)

Ezen kívül a jelenlegi - amúgy meglehetősen rossz felületű - lejárót két sávossá kívánják fejleszteni a Rába folyó közelében.


Parkolóbővítés - áthelyezés nagyobb térképen való megjelenítése

A 130 parkolót az egykori korcsolyapálya területén akarják kialakítani - utóbbi területet napjainkban főleg kutyafuttatóként használják a győriek -, valamint a korcsolyapálya valamikori melegedőjét is lebontanák a parkolóhelyek érdekében.

A korcsolyapálya egykori melegedőjét lebontanák a parkolóhelyek érdekében.
A korcsolyapálya egykori melegedőjét lebontanák a parkolóhelyek érdekében. Fotó: Cseh Róbert


A szóban forgó ház annyira romos állapotban van, hogy jó eséllyel olcsóbb lenne egy újat felépíteni, mint a régit rendbe rakni - állította egyik forrásunk.

Itt épül meg a 290 férőhelyes parkoló a Rába-parton - fotók: Cseh Róbert.


Maga a parkoló információnk szerint semmi extrát nem tartalmaz majd: a tervek szerint a vékony aszfaltrétegen festik fel az elválasztó csíkokat, s kis túlzással már jöhetnek is az autósok.


Olvasóink írták

50 hozzászólás
 • 50. npluszp 2011. május 12. 13:20
  „A Reflex is beszállt. A mai napon kiadtunk egy sajtóközleményt, a nagyobb nyomaték kedvééért elküldtük az MTI országos sajtószolgáltának is.
  A szöveg olvasható a Reflex honlapján (www.reflex.gyor.hu) és a Facebookon is.
  http://www.facebook.com/pages/%C3%81tgondolt-t%C3%A1rsadalmi-r%C3%A9szv%C3%A9telen-alapul%C3%B3-v%C3%A1rosfejleszt%C3%A9st-Gy%C5%91r%C3%B6tt/173159316073966#!/pages/%C3%81tgondolt-t%C3%A1rsadalmi-r%C3%A9szv%C3%A9telen-alapul%C3%B3-v%C3%A1rosfejleszt%C3%A9st-Gy%C5%91r%C3%B6tt/173159316073966?sk=info
  Szerintünk május 30., vagy 31. lenne alkalmas a demonstrációra. Úgy tudom, hogy a 7094 hrsz. telek (a régi korcsolyapálya) bár az önkormányzat tulajdonában van, de nem közterület. A fakivágásra április 4-én Simon Róbert alpolgármester adott tulajdonosi hozzájárulást. Az engedély itt olvasható: http://reflex.gyor.hu/file/atch/975/korcsolyapálya001.pdf
  A 7091/6 hrsz. töltés állami tulajdonú, a vízügy kezelésében van, szerintem ez közterület. Ezek fontosak lehetnek, mikor majd bejelentjük, hol fogunk demonstrálni.”
 • 49. DON 2011. május 11. 22:36
  „Íme egy kis ismeretanyag az elinduláshoz:

  A gyülekezési jogról

  Az elmúlt napok eseményei kapcsán a gyülekezési jog, amelyet az Alkotmány is tárgyal, kiemelt figyelmet érdemel jogi szempontból. A gyülekezési jog mindenkit megillető emberi szabadságjog, így a mostani tüntetések és utcai megmozdulások során is jelentős szerephez jutott.

  A gyülekezési törvény szerint gyülekezni bárhol lehet, e jognak közterületi korlátja nincs. A törvényalkotó különválasztja a közterületen tartott rendezvényeket, más, például intézményekben tartott gyűlésektől. A közterületen tartott gyűlések megtartása néhány kivételtől (például kulturális és sportrendezvények, vallási szertartások, családi események) eltekintve, a rendészeti jognak, a közrend érdekeinek alá van rendelve. E rendezvények megtartása előzetes írásbeli bejelentéshez kötött, amelynek tartalmaznia kell egyebek között a rendezvény időpontját, helyszínét, a szervezők adatait, a résztvevők várható létszámát.

  A közterületen tartott rendezvény szervezését az illetékes rendőrkapitányságnak kell bejelenteni három nappal a gyülekezés időpontja előtt. A gyülekezés tehát nem engedélyhez, hanem bejelentéshez kötött, a rendezvény kezdeményezői pedig nem tekinthetők kérelmezőknek. A rendőrhatóság joghoz kötötten, a köz érdekében eljárva, akkor tilthatja meg a rendezvény megtartását, ha az súlyosan veszélyeztetné a népképviseleti szervek, vagy a bíróságok zavartalan működését, vagy ha a közlekedés más útvonalon nem biztosítható. A gyülekezést megtiltó rendőrségi határozattal szemben bírói jogorvoslat áll rendelkezésre.

  A gyülekezési jog gyakorlói nem valósíthatnak meg bűncselekményt és a gyülekezési jog gyakorlása nem járhat mások jogainak és szabadságának sérelmével. A leggyakrabban előforduló bűncselekmény a garázdaság és a rongálás, egy ilyen cselekmény elkövetése esetén természetesen eljárást lehet indítani az elkövető ellen. Akinek egy utcai megmozduláson kára keletkezik, kártérítési igényét is érvényesítheti azzal szemben, aki a kárt szándékosan és jogellenesen okozta. Kedvező lehetőség, hogy a büntető-eljárásban a kárigény is érvényesíthető, ezért külön eljárásra nincs szükség.

  Jogállami módon gyülekezni tehát békésen - a résztvevők nem jelenhetnek meg fegyveresen, illetve felfegyverkezve -, a bejelentési kötelezettségnek eleget téve és a törvények tiszteletben tartásával lehet. Ha ettől eltérően tartanak gyűléseket a közterületen, a rendőrség köteles azokat feloszlatni. A feloszlatás jogellenességének megállapítására per indítható.”
 • 48. DON 2011. május 11. 22:32
  „Driver, Viki!
  Három ember már tömeg:)”
 • 47. .viki27. 2011. május 11. 20:14
  „39 Driver
  Mikor megyünk,én biztosan ott leszek!!!!!!!!!!!”
 • 46. Révfalui-szúnyog 2011. május 11. 19:34
  „Itt komoly szúnyogirtás is volt!”
 • 45. k-pityerke-k 2011. május 11. 18:13
  „"A szóban forgó ház annyira romos állapotban van, hogy jó eséllyel olcsóbb lenne egy újat felépíteni, mint a régit rendbe rakni"
  Ez jellemző a városvezetésre... Fesztiválozni mindig jut pénz...
  A zöldövezetet is tönkre teszik, ahhelyett, hogy egy hangulatos sétányt alakítanának ki, ahol az ember kipihenheti magát. Ki fog ott megállni, ha a városban van intéznivalója? Előre látom, hogy majd ellepi a sok parkoló autó Révfalut, mert az közelebb van és ingyenes...”
 • 44. Bali01 2011. május 11. 15:15
  „42.
  Békés demonstrációt szervezhet,bejelentve.
  Szerintem nagyon sokan mennének,és valóban lehet jó kedélyű,pártsemleges összejövetelt tartani,esetleg egy petíció jellegű dokumentációval megtoldva...
  Komolyabb hőzöngés itt úgy sem lesz amíg van mit enni meg félteni.Arról nem beszélve,hogy mi magyarok megtanultunk az évtizedek alatt alkalmazkodni az elnyomáshoz,nem rombolunk,lopunk,csalunk,eltitkolunk...amíg ez járható alternatíva, addig nincs gyújtogatás:)”
 • 43. DON 2011. május 11. 14:00
  „A város nem kérdez, nem reagál, csak csinálja, amit gondol. Olyan, mint a vak és süket borjú. Talán egy erélyes pofon észhez térítené őket!
  Driver-rel értek egyet! Látniuk kell végre, hogy mekkora az a tömeg, amelyiknek nem tetszik ez a 2/3-os dölyf!”
 • 42. titokgyula 2011. május 11. 07:25
  „Driver.
  Sajnos elkéstél, ha szervezel egy "tüntetést", azzal megfélemlíted a városvezetést, és 3 évre lecsukhatnak.”
 • 41. titokgyula 2011. május 11. 07:19
  „Remélem műanyag ráccsal oldják meg, hogy valamennyi fű azért maradjon. A betonozás nekem sem tetszene.”
 • 40. mstummer 2011. május 10. 22:32
  „Lol... gratula a moderátornak :) Akkor megfogalmazom máshogy ( szvsz az előző sem volt alpári hogy az egész gondolatot ki kellett törölni)

  Tehát a kedves polgármesterünket nem érdekli túlságosan hogy mit is akarunk mi. Amilyen sok dolga van nem ér rá Győrrel foglalkozni.
  Pláne hogy ő csak egy ismert név akit mások felhasználnak ilyen-olyan dolgokra. Leginkább a köztársasági elnökünkhöz tudnám hasonlítani.

  Driver...nálad a pont. Jó lenne végre hogy lássák itt vagyunk és nem tehetnek meg bármit. Nem erre kaptak felhatalmazást.”
 • 39. Driver 2011. május 10. 22:24
  „Szervezni kellene pártsemleges tüntetést, ahol Győriek és, nen Győriek kifelyezik nemtetszésüket! Minél többen leszünk, annál többet ér.”
 • 38. mstummer 2011. május 10. 21:26
  „<moderálva>
  Sajnos mi is csak hőzöngünk itt,de semmit nem teszünk a dolgok ellen. Pedig addig kellene valahogy odavágni ennek a brigádnak amég lehet. Ha csak nézünk ki a fejünkből akkor ezek megcsinálják az utóbbi idők legnagyobb városrombolását, ha van engedélyük rá, ha nincs.”
 • 37. zag 2011. május 10. 20:41
  „Négy év után ki szavazott még mindig ezekre?A 2/3-ot,ami Győrben is megvolt az ogy-választásokon, meg egyszerűen nem is értettem.”
 • 36. humer 2011. május 10. 19:24
  „gondolat1234: ingyenes parkolónak kijelölhetnék pl a Mészáros Lőrinc utca és a vasút (lidi és fészek) közötti területét, ami ha jól tudom használaton kívüli terület. Vagy a felhagyott ipari területeket gyárvárosban, józan számítás mellett az olajgyárat nem számolom.
  Vagy ott van a Mécs László utcai buszvégállomás melletti terület: az ingázók oda érkezve átszállhatnak valamelyik sűrűn járó helyi járatra.
  Persze ha azt a mentalitást vesszük, hogy mindenki a bejárat elé akar parkolni, akkor tényleg nem lesz változás.”
 • 35. kerteszb 2011. május 10. 17:55
  „Ingyenes helyett fizetős parkolás: remélem a narancsagyú szektadroidok most is tapsikolnak (náluk hit kérdése)...”
 • 34. gondolat1234 2011. május 10. 17:50
  „hummer: És szerinted, ha mindenhol drága fizetős parkolást valósítana meg a város, akkor kevesebb autó lenne ? Egy frászt. iugyanúgy tele lenne minden, csak az emberek egy darabig hőzöngenének, az árak miatt. Ugyanaz a szindróma, mint a drága benzin. Pár napig mindenki hőzöng és ugyanannyi autó araszol az utakon...
  A tömegközlekedést kéne európai színvonalra hozni.”
 • 33. Dwatson 2011. május 10. 17:26
  „schvegerimre
  Én meg onnan tiltanám ki,ahol te laksz!”
 • 32. schvegerimre 2011. május 10. 17:20
  „Még kijjebb kellene tenni!Egy ékszerdoboz lenne a Belváros ha a sok autt és a felesleges buszjáratokat kitiltanák!Egy nem Gxőrben élő de Győrt szerető!”
 • 31. vanessa 2011. május 10. 17:12
  „Szép napot!Régen voltak a városházán lakossági forumok,amikor meghallgatták a lakosságot is ha valamit akartak csinálni, Borkainál még nem hallottam hogy lett volna,,a lakosság vélemyénye nem számit ugy látszik”
50 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr lehet a nagy vesztes: mennyit buknának az iparűzési adó elvonásával a megyei (nagy)városok?

Annak jártunk utána, hogy ha megvalósul a kormány terve, akkor mennyi iparűzési adóból befolyó pénzt veszítenének el a megyei városok. A legnagyobb vesztes Győr lenne. Tovább olvasom