Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

12 milliós Találkozási Pontot adott Győrnek a Samsung - videó

A találkozási pont a Megyeház téren áll: van ott egy érintőképernyős terminál és egy WI-FI Hotspot. Te használod?

Találkozási pontot adtak át szerdán Győrben a megyeháza téren: a város és a Samsung megállapodásának köszönhetően (legalább) öt évig a közpoti helyen elérhető lesz a turisták, helyiek számára város honlapja, valamint ingyenes wifi is segíti a világhálóra csatlakozókat.

"Győr fogékony az új dolgokra, így nem véletlen, hogy a távol-keleti világcég bennünket választott a találkozási pont felállításának színhelyéül" - mondta Borkai Zsolt győri polgármester a szerdai sajtótájékoztatón.

Facskó István, a Samsung Elekctronics Zrt elnöke úgy folytatta: Győr igazi találkozási pont, emiatt több városi rendezvényt is támogatnak, s remélik, a megyeháza előtti "kioszk" jelképe lesz a jó együttműködésnek.
Az alumínium borítású, 1,5 négyzetméteres fedett találkozási pont érintőképernyőjén keresztül az érdeklődők elérhetik Győr honlapját, ahol a városi programokról, kulturális- és sporteseményekről, a legfrissebb hírekről értesülhetnek.

Tartalommal a győri önkormányzat tölti meg az elektronikus rendszert, az üzemeltetését pedig a Győr-Szol végzi.


Videó: Oxygen.


Emellett ingyenes wifiként szolgál, így az arra alkalmas mobilkészülékkel rendelkezők csatlakozhatnak a szélessávú vezeték nélküli hálózatra. Amikor éppen nem használják az érintőképernyőt, győri eseményekről készült fotókat, videókat láthatnak az arra járók.

A találkozási pont értéke 12 millió forint, melyet az elektronikai cég finanszírozott: a várossal kötött megállapodás öt évre szól.

Korábban: A Samsung Electronics Magyar Zrt. a győri Városházával szemközti Megyeház téren szerdán hivatalosan átadta az új Találkozási Pontot, amely egy érintőképernyős terminálból és egy WI-FI Hotspotból áll - tájékoztatta portálunkat Domanyik Eszter osztályvezető (Kommunikáció, Marketing és Turizmus Osztály).
 
Ahogy a Samsung az elektronikában képviseli a magas minőséget, úgy Győr az egyik legdinamikusabban fejlődő város hazánkban. A cég és Győr is az innováció jelképe a maga területén, ezért nem véletlen, hogy a Samsung a kisalföldi megyeszékhelyet választotta helyszínként az információs pont felállítására.

A Telenor Magyarország Zrt. jóvóltából a Találkozási Pont ingyenes WI-Fi hotspotként is szolgál, így az arra alkalmas mobilkészülékkel rendelkezők csatlakozhatnak a szélessávú vezeték nélküli hálózatra, és még akár be is jelentkezhetnek, például a Facebookon vagy a Foursquare-en keresztül.

Borkai Zsolt, Győr polgármestere az átadáson megköszönte a Samsung nagylelkű felajánlását. "Bízom benne, hogy ez a Találkozási Pont beváltja majd a hozzá fűzött reményeket és a forgalmas belvárosi helyszínen mind a győrieknek, vagy éppen az arra járó turistáknak tájékozódást nyújt, illetve információkat a városban zajló programokról, közérdekű tudnivalókról, vagy nevezetességekről."

"A Samsung működésének minden területén az innovációra törekszik, ezért is nagy örömünkre szolgál, hogy a szerdán átadott Samsung Találkozási Ponttal még szorosabbra fűztük Győr városával az együttműködésünket. Reméljük, hogy a Találkozási Pontot hamar felfedezik a győriek és az ide látogatók, és minél többen értesülnek majd a város program lehetőségeiről" – mondta el Dr. Facskó István, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke.

A Samsung Electronics Magyar Zrt. együttműködő partnere a Találkozási Pont létrehozásában az EPAMEDIA Hungary Zrt. volt. Az üzemeltetési feladatokat a Győrszol Zrt. látja el.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. Tündenéne 2012. december 01. 15:58
  „Az mi, hogy "zemberek"? Ilyen magyar szó nincs...

  A wifihez csak annyit, hogy marha jó, hogy van, éppen csak 10 méterre a csodálatos és sokmilliós oszloptól már egyáltalán nem működik. Akkor meg minek??? Érdekes, az én egyszerű, mezei, többéves, otthoni wifi routeremre még 25 méterről is rá tudok kapcsolódni.”
 • 22. elemér 2012. november 15. 14:33
  „Van persze olyasmi is a net-n, ami kizárólag csak magyarul van. Gugli ilyenkor beugrik és kérdez, forditsak ? Kössz, de nincs rá szükségem. Én is tudom hogy hol olcsób a virsli.”
 • 21. elemér 2012. november 15. 10:45
  „Mo.-n és a nagyvilágban azt tudják a zemberek, amit nekik az angolbol lefordittanak. Nékem ez akkor lett világos, mikor kezdtem a net-t használlni, vagyis a kezdettöl. Ez amit Karcsika még nemtud a haladásrol. Rona Péter honfitársamat kérdezte a riporter ATV-n, mondja ön mikor vesztette el magyarságát ? Aszongya, ezt nehéz megválaszolni, mert én diszmagyar soha nem voltam. Én is igyvagyok ezzel. Talpra magyar hi a haza, meg itt élned halnod kell, ilyesmit nem nékem irtak. Azt viszont tudom, hogy 2 nyelv rendszeres használata élesitti és karbantartsa az agymüködést idös korban. Én Rona Péterrel egy idös voltam mikor az USA-ba érkeztem. Nékem ö és Charles Gati az ideális amcsi származásu magyar.”
 • 20. ferdo 2012. november 15. 07:45
  „elemér ügyes troll módjára már le is hülyézte a magyarokat. Na ki lesz az első, aki ráakad a horogra, és elkezd vele veszekedni?
  (Komolyra fordítva a szót, ne tegyétek. Csak egy troll. Erre játszik. Jó eséllyel egy unatkozó huszonéves, aki röhög rajtatok.)”
 • 19. elemér 2012. november 15. 02:15
  „Karcsika te nem lehetsz tisztában hogy miröl van itt szó. Ez nem nyelvtan, hanem egyszerü józan ész. Nektek Mo.-n ez hiányos. Okostelefonra és föleg a velejáró havi számlára abszolut nincs szükség. Ez jól müxik SMS és ezért használják igy a nyugati világban. Abszolut nincs szükség rongyrázásra egy olyan országban, ahol az átlag reálkereset 1/3-a a nyugatinak.”
 • 18. Mankapunka 2012. november 15. 00:33
  „gonzo

  Szóval akkor ő nyomatta a getthoblaster-rel a ritmust az utcán. MC Hammer is nála tanult.”
 • 17. ferdo 2012. november 14. 21:51
  „Vegyétek már észre, hogy elemér egy troll.
  Nyilván külföldön van több tíz éve, de magyar billentyűzetes gépen püföli nektek az ékezeteket. Ha a mondatait megnézitek, az tipikusan olyan, amit elképzel az átlag ember a nyugatra szakadt magyarról, de a valóság az, hogy SENKI nem beszél/ír így.
  Ez egy rossz troll, mellesleg amatőr is, bár tény, hogy kitartó. Ne etessétek. Majd akkor megunja.”
 • 16. VJack 2012. november 14. 21:02
  „És most miért áll ott Borkai? Mit tett ő hozzá ehhez? Ja, megengedte... (Amúgy a Samsung koreai, nem Japán.)”
 • 15. Karcsika 2012. november 14. 20:39
  „Re: 11. elemér 2012.11.14. 18:43

  Elemér, ti nagyon le vagytok maradva hozzánk képest ott Nyugaton!
  Mi itthon a mobilon tudjuk követni, hogy melyik utcán halad a BUSZunk. Azokon GPS vevő, és 3G van, ami a GPS koordinátákat elküldi egy szerverre, és azt kiteszi a NETre.
  15 sec a frissítés.
  http://www.kvrt.hu/aktiv_tartalom/terkep-foablak.html?

  Ti meg SMS-eztek? Haha”
 • 14. Karcsika 2012. november 14. 20:26
  „Re: 6. elemér 2012.11.14. 16:57

  Tanulmányozzad ezt:
  http://www.laborciskola.t-online.hu/tartalom/TAMOP/belso_innovacio/torpe_nyelvtan.pdf  Nem Japánba, hanem Japánban.
  édekel -> érdekel
  tudom hogy -> tudom, hogy
  szakadék szélén tart -> szakadék szélén áll
  Györ -> Győr
  vezetö -> vezető”
 • 13. pbela 2012. november 14. 19:30
  „Ismét nem sikerült valamit úgy kialakítani, hogy az akadálymentes legyen pl. a kerekesszékesek számára. Gratula hozzá! Nyugatabbra ezt miért lehet megoldani?”
 • 12. BudaiKr 2012. november 14. 19:13
  „nem kel vigyék visza japánba!”
 • 11. elemér 2012. november 14. 18:43
  „Egyébként nem rossz ötlet, és jó helyen van. Több hotspot vagy WIFI kellene a városban és az országban. Van egy mondás ha kapsz fogadd el, és ha ütnek fuss el. Ezt nem Petöfi irta. Tapasztalatom hogy nincs lemaradás a net-n és szolgáltatásokban. Én skype-oltam WIFI és ismertem a hotspot-okat az országban. SMS az érdekes, mert az a menö nyugaton a buszon évek óta. Nemkell okos telefon, olcsó, jól müxik és ezért használlják azt a nagy városokban és kis városokban. Igy veszik a jegyet és igy tudják mikor jön a busz. Totem oszlop drága és felesleges. Mo.-n ez nem érv, mert dogmatikussak ha a butaságrol van szó. Megint bemutatom Borkainak. http://tinyurl.com/dyzfozg”
 • 10. gonzo 2012. november 14. 18:31
  „Miről beszéltek?Elemér távol a hazától...:))Megint elcsente az ápolóktól a netszoba kulcsát a pszichiátrián és osztja itt az észt az ál-ámerikai akcentusával:))
  Nekem az tetszik a legjobban mikor azt írja,hogyaszongya :minket majmol a világ:))
  Bár az jobb volt,mikor arról az álmáról elmélkedett itt,hogy ő makkora jampi volt a csajoknál a hordozható rádiójával a 60-as években:))”
 • 9. pemozsu 2012. november 14. 18:17
  „elemér örülök neki, hogy olyan távol vagy kis hazánktól, csak ócsárolni leszólni tudsz mindent.”
 • 8. oPTiKa 2012. november 14. 17:32
  „elemér, te még használsz olyan öskövületet, mint az sms? :-o”
 • 7. elemér 2012. november 14. 17:18
  „Okos telefon ottani munkabérek mellet kész röhely. Igy van ez a kocsitartással is meg a totem oszlopokkal. Akkor most mit is csináltak ? Adtak a xarnak egy pofont.”
 • 6. elemér 2012. november 14. 16:57
  „Japánba ez senkit nem édekel. Én viszont tudom hogy hol tart a világ nyugaton. Mo. a szakadék szélén tart. Györ a vezetö város az országban.;))”
 • 5. Tündenéne 2012. november 14. 16:23
  „3. elemér 2012.11.14. 14:55

  És ez kit érdekel? :D”
 • 4. Mankapunka 2012. november 14. 15:52
  „Van itthon internet,minek álljunk ott a hidegben. Vagy be lehet menni a városházára szórakozni?”
23 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választási fórum: öt polgámesterjelölt Vámosszabadin

Csütörtökön délután 5 órakor mutatkoznak be a jelöltek, és ismertetik programjukat. Tovább olvasom