Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 8°C Még több cikk.

1,2 milliárdból épül a Mobilis Kiállítási Központ

A hétfői munkaterület-átadással elkezdődött a budapesti Csodák Palotájára hasonlító új győri intézmény, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ építése.
Fűke Péter, a polgármesteri hivatal településfejlesztési főosztályvezetője a Kisalföldnek elmondta: a kivitelezésre kiírt közbeszerzési pályázatra öten tettek ajánlatot, amelyek közül a bíráló bizottság mindössze egy érvényeset talált. Ezt a West Hungária Bau Kft. tette, így a városháza a céggel kötött szerződést a múlt héten. A társaság bruttó 1 milliárd 206 millió forintért vállalta a munkát. A befejezési határidő október 31.

A szakember hangsúlyozta: őszre még csak az épület készül el, az új intézmény nyitását jövő márciusra tervezik. A köztes időszakban be kell szerelni és be kell üzemelni az eszközöket. Az eszközbeszerzésre kiírt közbeszerzési eljárás is folyamatban van, ajánlatokat január végéig lehet tenni.

A Mobilis a Széchenyi István Egyetem területén épül fel, a beruházásra 1,7 milliárd forint európai uniós támogatást nyert a győri önkormányzat. Az intézmény a Csodák Palotájával szemben a közlekedésre, a mozgásra és a járművekre koncentrál, lévén Győr autóipari fellegvár: általa a fizikai törvényszerűségeket és a természettudományos ismereteket akarják közérthető, élvezhető formában átadni, hogy ne legyenek olyan ijesztőek, ahogyan az sokszor matematika-, fizika- vagy kémiaórán látszik. A végcél az, hogy a fiatalok ne idegenkedjenek annyira a műszaki pályáktól.

Olvasóink írták

  • 2. urbaniastapista 2011. január 11. 16:48
    „Csodák régiója leszünk, Mosonban is épül egy ugyanilyen.”
  • 1. fifikus_fizikus 2011. január 11. 14:57
    „Hajrá MOBILIS!

    ;-)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kis kutatók edzése

A továbbtanulóknak szervezett nyílt, tájékoztató nap keretében a Széchenyi István Egyetem… Tovább olvasom