Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

12. Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál

Március 25-26. között Győr ismét az ütős zene "fővárosává" válik, immáron 12. alkalommal ad otthont Magyarország legjelentősebb ütőszenei seregszemléjének.


A szervezőknek idén is igazán ütős programot sikerült összeállítaniuk, melyben a helyi és hazai tehetségek mellett a nemzetközi élvonal is szép számmal képviselteti magát.

Kihagyhatatlan élménynek ígérkezik az első ízben megrendezésre kerülő közös örömzene, melynek bárki részesévé válhat, aki március 25-én 17.30 órakor kilátogat a Széchenyi térre. Elő a dobokkal és ütőkkel vagy akár a fakanalakkal és lábasokkal, lássuk mire képes több száz ember összefogása!

A hagyományos utcai menet zenét és show dobolást a Széchenyi térre tervezett ingyenes színpadi koncertek teszik változatossá, ahol színpadra lép a Konga City Győr, az ATARU TAIKO Ütőegyüttes, a Győri Növendékek, a Helyi Erő dobos formáció és a Győri Ütőegyüttes.

Az utóbbi három fellépő produkcióját péntek este a Richter Teremben is megtekintheti a közönség. Az est nemzetközi vendége lesz a Mezzoforte dobosa Gulli Briem, Izlandról, a szingapúri Kenny Hogan illetve a spanyol PerKu-Va Ütőegyüttes.


12. Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál


Szombat este tovább folytatódik a koncertsorozat a Richter Teremben, melynek színvonaláról a Balogh Kálmán – Lukács Miklós cimbalom duó, a Horváth Kornél és Dörnyei Gábor alkotta tHUNder duó valamint az est sztárvendégei, Mark Mondesir és a Carl Palmer Band gondoskodnak.
A fesztivál mindkét napján világmárkákat felvonultató hangszeres kiállítás várja az érdeklődőket a Richter Teremben 15.00 órától, mely során bárki kipróbálhatja a különböző dobokat és ütős kiegészítőket. Ezen kívül március 25-én Gulli Briem a Mezzoforte dobosa, 26-án Mark Mondesir tart workshopot 15.00 és 17.00 óra között.

Bővebb információk: www.fesztivalkozpontgyor.hu, www.percussiongyor.hu
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes wifi-rendszert fejleszt Győr

Ingyenes, nyilvános wifi-hálózatot építene ki a város frekventáltabb pontjain a győri önkormányzat -… Tovább olvasom