Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

120 millió forintos beruházás: új jégpályát adtak át Győrben - videó

Átadták a Győri Műjégpálya kis csarnokát. A 120 millió forintból épített létesítmény egész éven át használható lesz.

A beruházás költségeinek 70 százalékát a társasági nyereségadóból (TAO) fedezték. A jégfelület egyharmada a szabályos méretű jégkorongpályáénak. Borkai Zsolt, Győr polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke elmondta: együttgondolkodás eredménye a kis csarnok avatása, amely mérföldkő lehet a győri jégkorongsport életében, és távlatokat nyithat a fejlődéshez. Kangyal Balázs, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai igazgatója szerint a sportág hazai helyzete szempontjából minden kis lépés fontos a további építkezéshez.Videó: OxygenAz öltözőépület és a meglévő pálya között egy 28-szor 14 méteres tanulópálya épült, amely lehetővé teszi szuper mini jégkorong mérkőzések, illetve edzések megtartását is. A kispálya fölé szigetelt sátor került, amely a meglévő sátrat egyben az épülettel is összeköti. A kispálya légtere a régi pályától leválasztható, így az a jövőben szinte az egész évben fogadhatja az oktatásra és jégkorongozásra érkezőket. A fejlesztés most megvalósult második ütemére a társasági nyereségadó nyújtotta lehetőség kihasználásával kerülhetett sor. A Győri ETO HC sikeres pályázata révén készült el a 120 millió forintos beruházás, amelynek kiviteli terveit az önkormányzat készítette el, a 30 százalékos önrész biztosításához pedig 15 millió forinttal járult hozzá a város.

Borkai Zsolt polgármester a pálya avatásán hangsúlyozta, összefogásból a városban már eddig is komoly eredmények születtek, az új jégpálya pedig az együttműködés újabb gyümölcse. Hozzátette, a jégsport roppant népszerű Győrben, ezt bizonyítja, hogy szezonálisan mintegy ötvenezer ember látogatja a létesítményt, és közel 160 gyerek sportol versenyszerűen az egyesületben. Az ő lehetőségeik a fejlesztéssel tovább bővültek, de a tervek szerint a komplexum bővítésének ez korántsem az utolsó állomása.

A Győri ETO Hockey Club elnöke, Szarvas Zoltán lapunk kérdésére kifejtette, a tervük, hogy a mostanit újabb TAO-s pályázat, és az önkormányzattal való együttműködés révén további fejlesztések követik. Ennek keretében néhány éven belül teljesen megújulhat a nagypálya is. A csarnok szigetelt fedést kapna, a pálya alatti hűtőrendszert is korszerűsítenék, lelátó és fogadóépület épülne. Ha ez megvalósul, akkor minden feltétel adott lesz az élvonalbeli győri hokicsapathoz.

Kangyal Balázs, egykori kiváló jégkorongozó, a Magyar Jégkorong Szövetség elnökségi tagja lapunknak elmondta, aktív sportpályafutása során is szívesen jött Győrbe, és örömmel látja azt az országosan is példaértékű fejlesztést, amelynek révén a győri klub a sportág új szakmai műhelyévé, utánpótlásbázisává válhat. Úgy látja, az ilyen fejlesztések viszik előre a magyar jégkorongot, és reméli, hogy hamarosan OB1-es mérkőzés szünetében tülekedünk majd a büfében a gofriért.

A pályát a legkisebbek avatták fel, jégtáncosok és jégkorongozó ifjak vették birtokba a jeget, hogy ízelítőt adjanak mindabból, amit a klub keretei között eddig tanultak.

Az 1984-ben társadalmi összefogásból felépült győri jégpálya felújítása még 2010-ben kezdődött. Az első ütemben az épületet a tartószerkezetig visszabontották, és gyakorlatilag egy teljesen új öltözőépület készült el a helyén, amelyben külön bejáraton közelítik meg az öltözőt és a pályát a sportolók és a korcsolyázók. A korábbi két kisméretű sportöltöző helyett négy nagyméretű, 35 négyzetméteres öltöző épült zuhanyozókkal úgy, hogy a közönségkorcsolya központi melegedőjének mérete változatlan maradt.

Praktikusabb helyre került a korcsolyaélező és a kölcsönző, de megmaradt a büfé és a sportbolt, épültek irodák és bírói öltöző is. A burkolatok mindenhol alkalmasak arra, hogy korcsolyával közlekedjenek rajta. Megújultak a korábban használhatatlanná vált vizesblokkok, az elektromos hálózat és a gépészeti berendezések. Az önkormányzat támogatásával, százmillió forintot meghaladó költséggel megvalósult első beruházást követte most a második ütem a gyakorlópálya megépítésével.

Olvasóink írták

 • 3. liftesfiu 2013. március 29. 08:41
  „nemide!

  less ide: "...amelyben külön bejáraton közelítik meg az öltözőt és a pályát a sportolók és a korcsolyázók." Szóval (szövegértelmezésből jó vagyok, bár ez a Kisalföld) Te is és kedves családod is látogathatja :)”
 • 2. nemide 2013. március 29. 07:30
  „Ezt látogatni is lehet egész évben, vagy csak a sportolóknak lesz fenntartva?”
 • 1. mekkmester 2013. március 28. 17:23
  „zsebhoki”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri MSZP: mi lesz a kapkodó intézkedések eredménye?

˝A néhány hónapja hozott jogszabályokat kell ismételten módosítani.˝ Tovább olvasom