Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

11 millióval húzhatta le saját bankját egy alkalmazott - Győr környéki falvakban csalt a nő

63 hamis kölcsönszerződésről tud a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség.
A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség csalás és más bűncselekmények miatt vádiratot nyújtott be egy 45 éves nővel szemben, aki 2013 tavasza és 2014 ősze között 63 hamis tartalmú kölcsönszerződés készítésével és felhasználásával 11.100.000 forinttal károsította meg a munkáltatóját.

A pénzintézet munkatársa önállóan dönthetett ebben az időszakban a kölcsönök elbírálásáról.

Tetemes banki tartozásai miatt, jutalékainak növelése érdekében  Győr környéki falvakban élő személyeket keresett fel, akikkel – bizonyos összegek ellenében – kölcsönszerződéseket íratott alá, a folyósított kölcsönök összegeit pedig megtartotta magának. A kölcsönök határidőre történő törlesztését a vádlott maga vállalta, azonban ezekre nem került sor - írta közleményében az ügyészség.

Az elkövető egy esetben gondnokság alatt álló, írástudatlan személy adatait megszerezve kötött kölcsönszerződést.

A csaló 27 személy nevére kötött összesen 63 szerződést, melyekből összesen 11.100.000 forintra tett szert. Az utóbb felvett kölcsönökből több korábbit is visszafizetett, így a pénzintézet kárából 8.368.000 forint megtérült.

A vádiratban foglalt minősített csalás és 63 rendbeli hamis magánokirat felhasználása miatt 12 évi szabadságvesztés szabható ki a csalóval szemben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymillió forint a nagycsaládoknak

Egymillió forintot elengednek a jelzálogkölcsönökből jövőre azoknál a családoknál, ahol harmadik… Tovább olvasom