Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

112 megígért parkoló a ciklus végére

Győr- Nagyjából negyvenötmillió forintból, két-három éven belül 112 parkolót hozhatnak létre a Marcalváros II-n, ígéri a városrész önkormányzati képviselője. Az utcákra lebontott terv most készült el, s ebbe a lakók is beleszólhattak. Íme a végeredmény.
Marcalváros II. parkolási problémáiról nem győztünk cikkezni, így a többi mellett arról, hogy a legenyhébb becslések szerint is legalább 336 parkolóhelyre lenne szükség a győri lakótelepen. Néhány hónappal ezelőtt (idén márciusban) még arról volt szó, négy éven belül akár 276-tal is bővülhet a parkolószám; most 112-ről szól a fáma, viszont ezeknek már a helye is megvan. Horváth László önkormányzati képviselő egyrészt azt ígéri, két-három éven belül ott már parkolni is tudnak a lakótelepen élők; másrészt hangsúlyozza: a lakók igényei szerint jelölték ki a majdani megállóhelyeket.

Amelyet leszavaztak...

Valóban, mi magunk is voltunk olyan lakossági fórumon, ahol a helyben élők elmondhatták véleményüket a közlekedési szakemberek által készített tervről. Kezdjük azokkal, amelyeket nem támogattak a lakótelepen élők: a legtöbben (93 aláírással) az Apor- és a Krúdy-iskola étterme közé tervezett 56 parkolóhely ellen szóltak. Hasonlóképpen nagyobb ellenállást (91 tiltakozást) váltott ki az Örkény István utcai bölcsőde mellé tervezett 31 parkolóhely, az Illyés Gyula utca 9. és a Déry Tibor utca 2. közé 26 és a bölcsőde hátoldalára tervezett 16 parkoló. A fórumokon ellenezték az Örkény István utca 3. oldalánál a füves területre benyúlóan tervezett 16 parkolót, az Örkény István utca 17. oldalánál tervezett 20 helyet és az Örkény István utca 15–17. előtt tervezett 13 parkolót. Ezek a parkolóbővítések tehát elmaradnak.

... s amelyet támogattak

Lesznek helyettük viszont a Borsos Miklós utca bejáratánál a nagy parkoló bővítményeként 24 parkolóhelyet terveznek. Ezenkívül a nagy parkoló mellett lévő transzformátorháznál 14 parkolót, az aluljáró mellett, a buszmegállóval szemben 21-et, az Arany-iskola mellett 12-t, az Örkény István utcai bölcsőde melletti hőfogadónál 10-et, a Borsos Miklós utca 1. és az Örkény István utca 3. között az úttest mellett 15-öt, az Illyés Gyula utca 8. számú ház előtti háromszög alakú földnyelven 11-et, az Illyés Gyula utca 9. szám előtt, az úttest mellett pedig 5 parkolót. Ez összesen 112 parkolóhely, egyszerre persze nem lesz pénz ennyire. Horváth László úgy számol, két-három év és 45 millió forint kell ehhez. Ha minden a tervei szerint alakul, akkor a Borsos Miklós utca melletti nagy parkoló bővítésével kezdik a bővítést. 
 
Sudár Ágnes

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárral biztonságért, barátságért

Győrszentiván - A nemrég megalakult MiNők Győrszentiván Egyesület szombaton tartotta első… Tovább olvasom