Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

10. Nemzetközi Rajz- és Grafikai Biennálé

A 10. Nemzetközi Rajz- és Grafikai Biennálé megnyitó ünnepségére került sor 2009. szeptember 19-én, 11.00 órától a Városi Művészeti Múzeum főépületében, az Esterházy-palotában.

Az idei Biennálé kiemelt témája „A tér a kortárs grafikában" volt. A tér mint fizikai meghatározás, pszichikai és filozófiai megfogalmazás, a tér mint élettér, mint kulturális közeg, mint a művészet tere jelenik meg a 18 országból érkezett 50 kiállító művész munkáin.

A nemzetközi zsűri döntése alapján a Fődíjat Derek Besant kanadai képzőművész kapta. A díjakat és elismeréseket Nagyné Varga Melinda, az Oktatási és Kulturális Minisztérium Művészeti Főosztályának vezetője, N. Mészáros Júlia múzeumigazgató és Dr. Ottófi Rudolf Győr Megyei Jogú Város kulturális alpolgármestere adták át.

10. Nemzetközi Rajz- és Grafikai Biennálé - Fotó: Szük Ödön


A biennálé résztvevőinek közös kiállítása mellett öt művész önálló kiállításon mutatkozik be.

Az előző biennálé fődíjas művészének, Chang-Soo Kim koreai grafikusművésznek a Váczy Péter Gyűjtemény (Nefelejcs köz 3.) emeleti időszaki kiállító termeiben nyílt kiállítása 15.30-tól.

A 10. Nemzetközi Rajz- és Grafikai Biennálé kiállításai 2009. november 15-ig látogathatóak, hétfő kivételével naponta 10-től 18 óráig.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vadászbékét remélnek az egyezségtől

Évek óta békétlenség övezi a felső-szigetközi vadászat megszerzésére tett kísérleteket. A két ellenérdekelt most kiegyezett. Tovább olvasom