Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

1014 mázsa kőzúzalék és só az utakon

A hétvégére végre megérkezett a várva várt hó. Az idei szezonban először beindultak a Komszol hókotrói.

Bár időről időre az elmúlt hónapokban is felröppentek az érkező havazásról szóló hírek, most végre érdemes volt teljes készültségben várniuk a hétvégét a kommunális szolgáltató szakembereinek. A szombaton hajnalban  kezdődött havazás a faggyal együtt érkezett, így a munkások nagy teljesítményű ekével, sószóróval felszerelt munkagéppel kezdték meg a hidak és felüljárók, további négy hasonló járművel a tömegközlekedési útvonalak, hét kisgéppel pedig a járdák és kerékpárutak síkosságmentesítését.

A peremkerületekben – így Ménfőcsanakon, Kismegyeren, Győrszentivánon és Bácsán – tizenegy munkagép szórta az utcákat. A lejtős, meredek utcákba többször visszatértek a gépek, s mivel vasárnap hajnalra a meteorológusok ismét havazást jeleztek, a vállalat szombat este alásózta a tömegközlekedési útvonalakat. A naponta dolgozó hatvan ember és a munkagépek összesen 1014 mázsa szóróanyagot – kőzúzalékkal kevert sót – terítettek szét az utakon.

A Komszol „hóügyeletére" a két nap alatt mindössze három lakossági észrevétel érkezett, mindet rövid időn belül orvosolták. Észrevehető, hogy az előző évekhez képest a hótoló és sószóró munkagépek  sokkal hamarabb jelennek meg az utcákban, hatékony munkájukhoz azonban az autósok előzékenységére is szükség van, akik biztosítják a járművek haladását.

Az első hó leestét a megyei kórház baleseti sebészetén is megérezték: egy átlagos „hómentes" naphoz képest 3–4- szer több sérült jelentkezett töréssel – láb-, csukló-, combnyaktöréssel – az osztályon a hétvégén.  
Ismét jön a vihar

 Erős, helyenként óránként 90-110 kilométeres széllökésekre is számítani  lehet ma az  ország északnyugati területein az Országos Meteorológiai Szolgálat  előrejelzése szerint – közölte   Kolláth Kornél ügyeletes  meteorológus tegnap este.     A viharos erejű szél  fákat dönthet ki, tetőket rongálhat meg, illetve állványokat dönthet le  –  tette hozzá az ügyeletes.     Január 19-én hasonló erejű erős  széllökéseket mértek. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elijesztik a győrieket a tömegközlekedéstől?

A drasztikus autóbusztarifa-emeléssel a győri önkormányzat elriaszthatja a város lakóit a… Tovább olvasom