Győr és környéke

2016.12.02. 20:09

Gúr a bérekről beszélt Győrben

A jövő évi minimálbér és a garantált bérminimum jelentős emelése fontos, de önmagában nem elég és már évekkel ezelőtt szükség lett volna rá - szögezte le Gúr Nándor, az MSZP alelnöke pénteki győri sajtótájékoztatóján.

kisalfold.hu

Arról beszélt, hogy megélhetési nehézségek miatt hagyta el az országot az elmúlt években 600 ezer ember, többségük fiatal szakképzett munkavállaló. Őket nem hozza vissza a politikus szerint a jövő évtől érvényes minimálbéremelés, de talán féket jelent a további elvándorlásnak.


Gúr Nándor úgy véli, a fizetések emelkedéséhez a központi költségvetésnek jobban hozzá kellene járulnia, mivel a minimálbér növekedéséből többletbevétele keletkezik, a munkáltatói járulékok, a személyi jövedelemadó és a forgalmi adó révén.


Elmondta, hogy jelenleg mintegy 73.800 forint a minimálbér nettója, ami után a dolgozó és a munkaadó együtt csaknem 69 ezer forintot fizet adó, járulékok formájában. Szerinte a minimálbér adómentes lehetne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!