Győr és környéke

2016.08.03. 02:14

Dallamok mesterfokon, könnyedén - Örökzöld melódiák Győrben a Széchenyi téren

Motoros tenor, MET bariton, elragadó szoprán, német karmester finn színekben, a legfiatalabb Plácido Domingo különdíjas, népszerű színész, kiváló zenekar - ez szerepel az idei "Voices" műsorlapján.

Lendvai Péter

Augusztus 21-én, este 8 órakor, a győri Széchenyi téren kerül bemutatásra a Voices of 2016! koncert, melyen a Plácido Domingo’s Operalia sztárjai lépnek közönség elé. A programban ezúttal is közkedvelt opera és operett slágerek, zarzuellák szerepelnek.


Győr városa immár hagyományosan, az új nemzetközi operasztár generáció találkozóhelye.  Ez évben július 24-én, a mexikói Guadalajara Teatro Degollado adott otthont az Operalia versenynek, melyre évről – évre közel kétezer fiatal jelentkezik.  

René Babera az amerikai sztártenor is fellép a Voices of 2016! koncerten

René Babera az amerikai sztártenor is fellép a Voices of 2016! koncerten



Az ez évi Operalia döntő után a Voices of 2016! közönsége hallhatja elsőként színpadon az opera kategória díjazottját, az Ukrán származású szopránt, Olga Kulchynskat. A briliáns hangú művész az elmúlt években Európa számos, vezető operaházában lett a publikum egyik kedvence. A moszkvai Nagy Színházban Gilda, a Gran Teatre del Liceu színpadán Bohémélet Musette, a Zürichi Operaházban Bellini Rómeó és Júlia opera Júlia szerepét formálta meg kirobbanó sikerrel. 2016 őszén a Bajor Állami Operaház, majd a Párizsi Opera produkcióiban mutatkozik be.


Győr város és a GuliAnd Menedzsment szervezésében megvalósuló operaesemény kétségkívül a térség egyik legrangosabb nyári zenei rendezvényévé fejlődött az elmúlt években. A sikert minden alkalommal világszerte ünnepelt fiatal operasztárok, magas fokon felkészült zenekar, első osztályú karmester, kiváló rendezés és műsorpolitika garantálja.

Olga Kulchynska Plácido Domingo’s Operalia 2016 díjas



Az évről évre közel tízezres tömeget vonzó nemzetközi rangú produkció egyre nagyobb feltűnést kelt Európa szerte.


Mesterházy Gyula színművész, a program egyik ötletgazdája elmondta, hogy ez évben is nehéz lenne csak egy művész esetében használni az „est sztárvendége" titulust.  Az augusztusi koncerten az idei Operalia díjas Olga Kulchynska mellett három, világszerte ismert előadó is színpadra lép. Első alkalommal látogat Magyarországra napjaink egyik legkeresettebb tenoristája René Barbéra, aki az Egyesült Államok és Európa legjelentősebb színházaiban arat hatalmas sikereket. Győri programjában Donizetti Szerelmi bájital és az Ezred Lánya operák slágerei mellett számos más meglepetés is szerepel. Yunpeng Wang, a Metropolitan Opera nagyszerű baritonja az elmúlt években a különleges, behízelgő hangszíne mellett kiváló színészi alakításaival hívta fel magára a figyelmet. A New York-ban élő, kínai származású énekes napjainkig főként az USA-ban, a Távol Kelet országaiban, Angliában és Olaszországban szerzett hírnevet.


A népszerű Győri Filharmonikusokat ez évben a Finn Nemzeti Opera főzeneigazgatója, a német születésű Michael Gütller vezényli. A világ 10 legjobb fiatal operakarmestere között jegyzett dirigens az elmúlt években szinte minden jelentős operaházban és koncertteremben fellépett.  A sztárkarmester a Voices of 2016! koncerten mutatkozik be a magyar közönségnek.


És nem maradhat el a meglepetés! Az est vendége lesz az eddigi legfiatalabb Operalia döntős, a győri kötődésű Simon Brigitta, aki 2009 –ben Pácido Domingo támogatásával opera ösztöndíjat kapott Valenciában. A Bécsben élő, Európa számos országában rendszeresen fellépő szoprán hosszú évek után lesz ismét látható Magyarországon.


A koncert bemutatását támogató cégek Győr Város kiemelt partnerségével augusztus 21-én ismét a Széchényi térre invitálják a közönséget, akik ezúttal is díjmentesen tekinthetik meg a nagyszabású Voices of 2016! eseményt.


Az estnek Borkai Zsolt a házigazdája, B. Téllez De Ortega, Mexikó és Petri Tuomi-Nikula Finnország magyarországi nagykövete a védnökei.


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!