Győr és környéke

2015.12.11. 19:14

Randalírozás: Győrben a rendőrök minden buli idején ellenőriznek a Kálóczy téren

A győri Kálóczy tér közbiztonsága visszatérő téma. Amióta felújították és bekamerázták a környéket, javult a helyzet, de hangoskodásról, randalírozásról még így is gyakran hallani.

kisalfold.hu

– Lehet, hogy biztonságosabb lett, de csendesebb nem – mondta lapunk érdeklődésére egy környéken élő idős hölgy, aki kérte, nevét ne írjuk le. – A park melletti oldalon azért én még mindig nem merek sötétedés után végigmenni, ahogy a teniszpályák előtti sétányon sem. Jobb félni, annyi minden volt már errefelé – folytatta. 

Tény, hogy a Kálóczy tér sokáig hírhedt volt, ám a helyzet az évek során sokat javult. Korábban írtunk a Belvárosban uralkodó káoszról is, sokan a cigarettázást tiltó törvényre hivatkozva dohányoznak és hangoskodnak az utcán.


Nehéz kideríteni az igazságot, de tény: nehéz elviselni a hangzavart. Ráadásul Révfalunak ezen a részén több szórakozóhely működik, ahol rendszeresen tartanak bulikat, koncerteket. Az éjjel-nappal nyitva tartó étkezdék szintén vonzzák a fiatalokat. Vendég márpedig van, mert a rendezvények tömeggel járnak.


– Nem bírnak halkan beszélgetni, mindig ordítani kell? Szeretnénk aludni, sok az idős ember. Szemetet is hagynak. Sörösdobozok a padokon, a fűben. Jó lenne, ha megváltozna a helyzet, mert nem igazán van nyugalmunk – zárta panaszát olvasónk.


Megkerestük a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát is, ahonnan a következő választ kaptuk: – A Kálóczy téren több éve folyamatos a szórakozóhelyek üzemeltetéséhez igazodó fokozott rendőri jelenlét. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy általában szerdán, pénteken és szombaton van járőrözés az esti óráktól reggelig, ezen túl pedig rendezvények idején. Természetesen a hét többi napján is van állandóan járőr Győrben, akinek ez a terület is az útvonalába esik – állt a tájékoztatásban. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!