Győr és környéke

2015.12.18. 08:43

Első fokon - A győri önkormányzat ellenére nem bővíthető az égető

A győri hulladékégetőben jelenleg évente 7000 to veszélyes és 1000 tonna nem veszélyes hulladék égethető el. Ezen mennyiségek növelése 2002. évtől van folyamatosan - eddig eredménytelenül - kérelmezve.

kisalfold.hu

Az engedélyezési eljárásokba Mi Bácsaiak, mindig az egészséges környezet biztosítására és nem az égető akadályozására avatkoztunk, avatkozunk be. Ilyenkor mindig számon kérjük a jogszabályi előírások betartását, a feltárt hiányosságok megszüntetését. Legutóbb 12000 to/év emelést kért az égető.


Rendíthetetlen kitartásunknak is köszönhető hogy a kérelem elbírálásáról szóló Kormányhivatali határozat 35. oldalán a XII. fejezet A pontjában foglaltak szerint az évente 8000 tonnánál nagyobb mennyiség elégethetősége addig nem engedélyezhető, amíg az önkormányzat égetőre is vonatkozó kapacitás szabályozása nem változik.


Ugyanis Győr Megyei Jogú Város közgyűlése 2006-ban indítványomra a helyi építési szabályzatba (GYÉSZ) az égető telephelyét is jelentő övezetre olyan egyedi előírást emelt be amely szerint: A 2005-ben engedélyezet feldolgozási kapacitás tovább nem növelhető. Semmilyen ok nincs arra hogy ezt a szabályt változtatnunk kellene.


Természetesen a határozattal szemben a kérelmező fellebbezhet, de ez azt is jelentené, hogy az égető szembe megy azzal a várossal, aki annak idején befogadta - közölte Bárány István, önkormányzati képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!