Győr és környéke

2015.11.05. 11:06

A szabadhegyi vasúti aluljáróban úszni lehet eső után - fotók

Hiába újították fel pár éve a szabadhegyi aluljárót, a csapadékelvezetési gondok nem oldódtak meg.

Szeghalmi Balázs


Világítás nélkül még nehezebb az úszás


"Gyakran nehéz használni a szabadhegyi vasúti aluljárót. A vízelvezetés továbbra sem oldódott meg, kiadósabb eső után szinte csak átúszni lehet Szabadhegyre. Hetek óta a világítás sem működik" - mondta a közelben élő Vági Péter.


A szabadhegyi aluljáróra rossz állapotára éveken át panaszkodtak Olvasóink. A közelmúltban a győri önkormányzat és a Lidl közös erővel végzett el apróbb munkákat az aluljáróban.


A csapadékelvezetési gondok azonban továbbra sem szűntek meg. Mindent elmond a helyzetről, hogy az utóbbi napokban szép őszi napsütésben volt részünk, ennek ellenére kisebb tócsák, vízfoltok még mindig csúfítják az aluljárót.


 

Eső után



Jövőre megoldódhat a vízelvezetési probléma


"Az aluljáró vízelvezető rendszerének valóban vannak korlátai. Korábban az egyesített szennyvíz hálózatra csatlakoztattuk a vízelvezetést, de nagyobb eső esetén a víz visszaáramlott az aluljáróba.


Ezért a csatlakoztatást lezártuk azzal, hogy draincsöves szikkasztást alkalmazunk. Terveink szerint csapadékvíz átemelő szivattyú beépítését valósítjuk meg jövőre" - mondta érdeklődésünkre [namelink name="Máthé-Tóth Péter"].


 

Pillanatkép, amikor nem is esett napok óta


A Győri Útkezelő Szervezet tájékoztatásért felelős mérnöke hozzátette: "az aluljáró környezetében lévő közvilágítási hálózatban szakaszhibát észleltünk, melyről az E.On-t tájékoztattuk.


Vélhetően a korábbi közműjavítás során okozhattak sérülést a közvilágítási földkábelben és ez vezetett a hálózati üzemzavarhoz".

Gondja van a győri utakkal?


Tegyen bejelentést a Győri Útkezelő Szervezetnél! Elérhetőségek: [email protected], 96/516-182.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!