Győr és környéke

2015.10.09. 21:08

Nagytakarítás a győri Belvárosban: csillog-villog a Széchenyi tér - fotók

Az elsődleges cél az olaj és gumifoltok eltávolítása.

kisalfold.hu


A Győr-Szol Zrt. koordinálásában takarítási program kezdődött. A szakemberek a belvárosi terek és sétálóutcák felületeinek egy részét tisztítják a napokban.

Az általános köztisztaság fenntartásának részeként, a nyári rendezvénysorozat végeztével időszerűvé vált Győr belvárosának néhány helyszínén a burkolatok szakszerű takarítása. A cél az olaj és gumifoltok lokális eltávolítása, illetve a használatból adódó koszolódás megszüntetése.


Nagytakarítás a győri Belvárosban: csillog-villog a Széchenyi tér - fotók: Győr-Szol (Marcali Gábor)


A csütörtökön induló munka során a Jedlik Ányos utca teljes szakaszán, illetve a Dunakapu és Széchenyi tér és a Király utca különösen szennyezett burkolatú részein láthatjuk a speciális tisztító gépeket.

A feladattal megbízott vállalkozó magasnyomású (150 bar – 180 bar), 50 centiméter szélességű forgófejes gépeket és környezetbarát, a követ nem károsító vegyszert használ. A munka az időjárás függvényében –esőmentes napokat feltételezve – néhány napig tart.

A tevékenység alkalmanként, rövid időre járhat a megszokottnál nagyobb zajhatással, ugyanakkor a kivitelező törekszik arra, hogy a fontos burkolat takarítási tevékenységet a lakosság lehető legkisebb mértékű zavarása mellett hajtsa végre. Az esetleges kellemetlenségek miatt a Győr-Szol Zrt. megköszöni a lakosság megértését, türelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!