Győr és környéke

2015.08.12. 10:21

Kisalföld Kenyere - Kié lesz a péklapát? Összesítettük olvasóink ajánlásait, pénteken zsűrizés

Hétfő volt a határideje, hogy olvasóink megtegyék jelöléseiket, szerintük melyik pékség süti a legfinomabb kenyeret régiónkban. Közel hatszázan juttatták el véleményüket, 49 pékség 89-féle termékét javasolták. A pénteki zsűrizésre a legtöbb ajánlást kapott termékeket választjuk ki.

kisalfold.hu

A Kisalföld Kenyere címet megérdemlő pékség a díjazott termékén használhatja azt a logót, ami tudatja a vásárlókkal, hogy a Kisalföld népes olvasótáborának kedvelt és zsűrizett terméke készült a kemencében. A zsűri döntése lesz, hogy hány pékséget fog elismerni.

Kisalföld kenyere

49 pékséget javasoltak olvasóink az elismerésre.


Természetesen díjat is kap a legjobb, már megérkeztek a péklapátok, amikre gravírozott táblán fog felkerülni a Kisalföld Kenyere 2015 cím.

Olvasóink közül sokan meg is indokolták, hogy számukra milyen a jó kenyér.

Kissné Németh Zsuzsanna szerint „adalékmentes, természetes alapanyagokból, megfelelő szakértelemmel, hagyományos kemencében készült kenyér az igazi. Ebben az esetben is érvényes az egyik mondásunk (melyet én is többször szoktam mondani: Egyszerű és nagyszerű! Anyáink, nagyanyáink is egyszerűen liszt, víz, kovász és só felhasználásával nagyon finom kenyeret sütöttek."

Kovácsevics József azt a kenyeret szereti, ami „három nap múlva is ehető, nem esik szét. Emellett jóízű, levesek és főzelékek mellé, valamint szendvicsekhez egyaránt kiváló."



A Kisalföld Kenyere díjra ajánlást tett Mészáros Sándor is, az ő kedvence „hagyományos kovászolásos technológiával készül, kenyérízű, tartalmas (megfelelően laktató), nem morzsálódik és nem hagy maga után zsiradékfoltot a papíron. Frissen kiválóan ropogós héjú és 3–4 naposan is remek ízű. Amennyiben valamiért %BBránk szárad%AB, némi továbbszárítás és enyhe pirítás után  kiváló panírmorzsa készül belőle."

Díjat is kap a legjobb, már megérkeztek a péklapátok. Fotó: Mészáros

Díjat is kap a legjobb, már megérkeztek a péklapátok. Fotó: Mészáros

Pékségben vásárol dr. Molnár Lívia, „ahol a bolt dolgozóinak munkája, figyelmessége, udvariassága teljesen hozzáigazodik a kenyérhez. Ugyanolyan rendkívüli. A hagyományok tisztelete, a tiszta ízek jelennek meg minden egyes vekniben. Remélem, még sokáig tudjuk élvezni a mindennapi kenyeret és a Jóisten meg is adja számunkra."

A tíztagú zsűri egytől ötig fogja pontozni öt jellemzőjét a kenyereknek: alak, héj, bélzet, illat, íz. Összesítés után születik meg a végleges lista, hogy ki kapja a Kisalföld Kenyere díjat, azt 19-i ünnepi számunkból tudhatják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!