Győr és környéke

2015.05.15. 18:17

Nem férnek be a fürdőzők a győri fürdőparkolóba

A győri élményfürdő szeretné, ha a közelében lévő parkolóba csak a vendégei állhatnának be. Jelenleg ugyanis ők alig találnak ott helyet, mert mások itt hagyják egész napra autóikat. Még rosszabb lehet a helyzet, ha elkezdődik az igazi strandszezon.

Rimányi Zita

Olvasóink jelezték szerkesztőségünknek, hogy nagyon nehéz üres helyet találni a győri fürdőnél lévő parkolóban, és ez gondot okoz nekik, amikor szeretnék a termál szolgáltatásait igénybe venni. Horváth Cs. Attila, a Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő általános igazgatója is tud a problémáról. Nap mint nap tapasztalják és náluk is panaszkodnak emiatt vendégeik. Az igazgató úgy véli, jogosan, mert megfogalmazása szerint megnyitásuk óta elválaszthatatlan része a fürdőnek a parkoló. Jogszabály is előírja, hogy az intézmény közelében legyen. S a parkoló bejáratánál ki is van írva három nyelven – a magyar mellett szlovákul és németül –, hogy kizárólag fürdővendégek használhatják. Ennek ellenére szerinte még olyan buszokkal is beállnak oda, amelyek nem fürdőzőket hoznak Győrbe.

Még nem kezdődött el az igazi strandszezon, de már most is alig lehet üres helyet találni a fürdőnél lévő parkolóban. Fotó: Mészáros Mátyás

Még nem kezdődött el az igazi strandszezon, de már most is alig lehet üres helyet találni a fürdőnél lévő parkolóban. Fotó: Mészáros Mátyás
– Mi takarítjuk a parkolót, de nem ellenőrizhetjük, ki áll be oda, nem küldhetünk el onnan senkit. Mostanában gyakran már reggel hét és nyolc óra között megtelik, pedig mi csak kilenckor nyitunk. Ez a probléma az elmúlt fél évben jelentkezett, azóta, hogy a környéken több parkolóhelyet fizetőssé tettek. Sokan a fürdő melletti ingyenes parkolóban hagyják több mint nyolc órára járműveiket, mert közel van a belvároshoz. Előfordul, hogy olyan szabálytalanul állnak be, hogy mások közlekedését akadályozzák – mondta el Horváth Cs. Attila, aki bízik benne, hogy mielőbb megoldás születik a problémára, még mielőtt rosszabb lesz a helyzet. Nyáron ugyanis, amikor a szabadban is többen strandolnak, több a vendégük és már elkezdték megérezni bevételükön a parkolási gond hatását. A Rába Quelle segítséget kért az önkormányzattól, mivel a város tulajdona a fürdő és az autóknak kialakított terület.
 
Megkerestük a témában a városvezetést, de a kommunális szolgáltatóhoz irányítottak, amely csak írásban válaszolt kérdéseinkre. Tájékoztatásuk szerint tudnak a Rába Quelle melletti parkoló használatával kapcsolatos problémáról. „Jelenleg is tartanak az egyeztetések a fürdő vezetése, a Győr-Szol Zrt. és az önkormányzat között, reméljük, hogy belátható időn belül sikerül mindenki számára megnyugtató megoldást találni a terület üzemeltetési módját illetően" – áll a közleményben, amely azt nem tartalmazta, mikorra zárulhatnak le az egyeztetések, de a témára hamarosan visszatérünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!