Győr és környéke

2015.04.05. 17:54

Quaestor-ügy: a győri Városháza szerint abszurd a 444.hu felvetése

A 444.hu szerint nem lehet a véletlen számlájára írni, hogy pont akkor vásárolt a győri Városháza 1 milliárd forint értékben állampapírt a Quaestoron keresztül, amikor a svájci frank elszabadult januárban.

kisalfold.hu

Mint arról portálunk beszámolt pénteken, háromezer forint jutalékot kapott a Quaestor a győri állampapíros ügyletért.

A győri városháza a Keler Zrt. ügyfélrendszeréből származó számlakivonattal azt is bizonyította: március 11-én nyilván volt tartva a Quaestoron keresztül vásárolt egymilliárdos állampapírjuk.

Az országos médiát is elérő ügy kapcsán vetette fel a 444.hu, hogy "Győr valahogy éppen egy nagyon-nagyon-nagyon fura napon adott egymilliárd forintot a Quaestornak". A teljes írást ide kattintva olvashatják el.

"A politikailag motivált rosszindulatú összeesküvés-elmélet ezúttal sem jött be, ugyanis a Győri Önkormányzat valóban 2015. január 16-án vásárolta meg a magyar államkötvényeket, azonban mindezt a 2015. január 13-án már aláírt adásvételi szerződés kondícióinak megfelelően tette.

A további összeesküvés-elméletekre már előre reagálva szeretnénk elmondani, hogy nem, a svájci jegybanknál sincsenek kapcsolataink, ahonnét előre tudtuk volna azt, amit senki nem tudott a világban, hogy két nap múlva a svájci jegybank feloldja az euróval szembeni árfolyampadlót" - közölte a 444.hu írására Domanyik Eszter, a győri Városháza szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!