Győr és környéke

2014.11.11. 14:07

Zúz egy utolsót Győrben az Arcadia zenekar

Arrabona Rock Fesztivál Győrben: húrok közé csap a Thornwill, az Arcadia, a Story és a Demonlord a Bridgeben.

kisalfold.hu

Az Arrabona Rock Fesztivál eredendően a győri Arcadia zenekar búcsúkoncertjeként indult, de a zenekarvezető Farkas István „Ritchie" szervezői munkájával és barátok összefogásával egy lokális fesztivállá nőtte ki magát a dolog. De mi miatt döntött úgy az Arcadia, hogy 20 év után befejezi a működését?

Farkas István "Ritchie": - Hasonló korú embert, aki zeneileg hasonló érdeklődésű, ami  a 80-as évek klasszikus heavy metalját jelenti, nagyon nehéz találni, úgy hogy elhivatott legyen, és még megfelelő hangszeres tudással is rendelkezzen és ne legyen másik három zenekar tagja. Kicsit lehet, hogy az én hibám is volt, hogy a zenekar az utolsó 10 évben nem tudott stabil felállással működni, de nagyon nehéz 30-40 éves embereket már egyben tartani, lelkesíteni, ha bennük már kevesebb a belső indíttatás. Tavaly már tudtam, hogy nem akarom ezt így tovább csinálni, lezárásnak tökéletes a novemberi koncert. 20 év alatt semmi nem változott a zenekarok helyzetében. Igaz, hogy könnyebb a hangrögzítés, egy digitális világ van körülöttünk, így a felvett dalokat is könnyebb eljuttatni az érdeklődőkhöz, de éppen ezért sokkal nagyobb a konkurencia. A klubok minősége, majdnem még rosszabb, mint 20 éve, már ahol egyáltalán van még élőzenei klub. 50-100 vagy még több km-t autózunk saját költségen, hogy egyáltalán felléphessünk. A beleölt pénz, melyeket hangszerekre, kiegészítőkre költ az ember még nyomokban sem térülnek meg. Nincs is baj ezzel a hobbizenéléssel, sőt hatalmas élményeket kaptunk ez által, de el tudja fárasztani az embert az, ha az évek alatt semmi sem változik. Az Ossian előtti 2012-es Bridge koncert nagyon jól sült el, lemezt is adtunk ki, a felállásunk is nagyon profi zenészekből állt, profi klipp is született, de ezután nem sikerült továbblépni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!