Győr és környéke

2014.11.03. 16:50

Focipályák a népszerűbbek Győrben

Naponta átlagosan 330–350 ember megy sportolni a Barátság parkba. Mindez azt mutatja, hogy bejöttek a számítások.

Mireider Máté


Öt évvel ezelőtt ünnepélyes keretek között adták át Adyváros szélén a Barátság parkot. Azóta is helyszíne a városi kispályás labdarúgó-bajnokságnak, azonban ezenkívül is sok sportoló által kedvelt helyszín. De hogy pontosan hányan használják, arról Ozsvárt Tamást, a parkot üzemeltető Győr-Szol szóvivőjét kérdeztük.

Elmondása alapján a kihasználtság optimális, kifejezetten népszerű hely a Barátság park. "Egyedül a műfüves pályák használata kötött regisztrációhoz, a többi rész szabadon igénybe vehető. A délutáni, esti órákban a pályákat szinte folyamatosan foglalják. Éves szinten több mint 120 ezren jönnek hozzánk, ez naponta átlagosan 330–350 körüli látogatót jelent."

Sok sportoló által kedvelt helyszín a Barátság park, a legtöbb része szabadon igénybe vehető. Fotó: Mészáros

Sok sportoló által kedvelt helyszín a Barátság park, a legtöbb része szabadon igénybe vehető. Fotó: Mészáros

A kezdeti időszakban a látogatottság az ismertté válással párhuzamosan nőtt, az utóbbi évekre állt be egy nagyjából állandó látogatószám. A rendezvényekre is igaz ez, kialakult a visszatérő rendezvények köre is" – teszi hozzá a szóvivő.

Végül leszögezi: „Leginkább a focipályákat bérlik ki, öltözőt és ezzel zuhanyzót is kérhetnek a foglaláshoz. A megnyitás óta nem volt jelentős bővítés az eszközök terén, ugyanis nem érkezett ilyen kérés hozzánk, az állagmegóvás, karbantartás folyamatos. A jobb kiszolgálásért a kerékpártárolók és az autóbeállók számát is növeltük." 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!