Győr és környéke

2014.11.03. 11:27

A szabadság szellemében: Illés 50 Győrben

A hamarosan megnyíló Audi Aréna legelső koncertjét az 50. születésnapját ünneplő Illés zenekar adja.

kisalfold.hu


A fantasztikus beatünnepre Kisalföld-hűségkártyával rendelkező olvasóink kedvezményesen válthatnak jegyeket. Különleges koncert lesz, s hogy mennyire, arról az Illés tagjait, Szörényi Leventét, Szörényi Szabolcsot és Bródy Jánost kérdeztük.

– A magyar beat- és rocktörténelem elindításában is az Illés volt a legaktívabb, most pedig egy új multifunkcionális csarnok első koncertjét adják. Ez sem kisebb felelősség. Milyen érzéssel tölti ez el a zenekart?
– Szeretjük Győrt. Az, hogy az új csarnokban mi lehetünk az első fellépők, nagy megtiszteltetés és reméljük, hogy miként az elmúlt 50 évben, most sem fognak csalódni bennünk.

– Kesselyák Gergely a fiatal karmester-generáció egyik ki- emelkedő alakja. A koncertjükön is aktívan részt vesz majd. Dolgoztak már vele korábban is?
– Igen, ő vezényelte a 2010-es évi, Hattyúdal című szólókoncertemet a sportarénában, valamint a tavalyi István, a király előadásokat Szegeden és az arénában.

– Nemcsak filharmonikus zenekar, hanem egy hattagú rockszekció is önökkel lesz…
– Ők sessionzenészek, több éve dolgozunk már velük. Érdekesség, hogy az Illés zenekart Szörényi Örs kíséri a doboknál, aki a fiam. Az, hogy velünk zenél, fantasztikus érzés egy apának.

– A színpadnál maradva: a koncert látványtervéről elárulnának valamit?
– Soha nem arról voltunk híresek, hogy hatalmas látvány van mögöttünk. Mindig a zene és a tartalom vonzotta a nézőinket. Életünk utolsó szakaszában sem kívánunk ezen jelentősen változtatni, de megpróbálunk egyes elemekben megfelelni a kor elvárásainak.

– Csaknem száz dalt írtak, legendás slágereket szereztek együtt. Kérem, válasszanak hármat, amiket kiemelnének!
– Nem tudunk csak ennyit választani, mert ennél sokkal több jelentős slágerünk van. Ám egyet igen a szomorú ak- tualitás miatt, mivel az együttes két tagját elveszítette már: Pásztory Zoltánt és Illés Lajost. Ezért a „Miért hagytuk, hogy így legyen?" különleges jelentőséggel bír számunkra...

– A követők névsora színes, kétségtelen. Több stílusból is megjelennek.
– Fontos, hogy ők nem a vendégeink, hanem a követőink. Kérték, hogy ott lehessenek és mi örülünk, hogy ott vannak. Természetesen saját stílusukban, előadásmódjukban és modorukban halljuk és látjuk tőlük ezeket a dalokat.

– Arénaavatásra jönnek Győrbe. Az Illést köti valamilyen különleges emlék a városhoz?
– Természetesen minden városhoz kötnek bennünket személyes emlékek, olykor akár egy-egy házibuli is a koncert után. Győr mindig hordozta számunkra a szabadság szellemét.

Jegyinformáció:
Az Árkád Győr főtámogatásával és a Kisalföld, illetve a kisalfold.hu főmédia támogatásával megvalósuló koncertre a jegyeket már értékesítik. A belépőjegyek több árkategóriában kaphatók az Árkád Győr bevásárlóközpont Illés 50 Jegypont pultjánál, a Győri Látogatóközpont/Tourinform-irodában. A Kisalföld hűséges előfizetői a Kisalföld-pavilonban (Győr, Baross út) olcsóbban válthatnak (Kisalföld-hűségkártyával 490 Ft kedvezmény) belépőjegyet a koncertre a készlet erejéig.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!