Győr és környéke

2014.10.02. 17:16

A győri ifiházért élőláncot kezdeményeznek a Városvédők

Az Arrabona Városvédő Egyesület békés megmozdulást kezdeményez az ifiház védelme érdekében 2014. október 6-án, délután 17 órakor.

kisalfold.hu

"Az élőlánccal szeretnénk kifejezni, hogy ha kell, a győriek testükkel is hajlandók védelmezni a győri polgárok gyermek- és fiatalkorának meghatározó helyszínét, Győr kultikus épületét, mindannyiunk közös értékét.

Győr a miénk, győri polgároké, ahogyan az ifiház is, hiszen ez a győriek saját keze munkája. Tehát sorsa is a győri polgárok kezében kell, hogy legyen! A mi szüleink és nagyszüleink adták hozzá erejüket és idejüket, hogy ez az épület ma itt állhat.

Az eseményre várunk minden polgárt, akik úgy érzik, hogy az ifiház többet érdemel, minthogy lebontsák, és parkolóházat építsenek a helyére!

A megmozduláson élő lánccal oltalmazón körbeöleljük az ifiházat, beszédet mond Dr. Winkler Gábor építész, egyetemi tanár, Szabó Gyula, egyesületünk elnöke és Kovács László, valamint elhangzik Petőfi Sándor, Mit nem mond az a német című verse, illetve a Kossuth-nóta.

A rendezvény teljes egészében civil kezdeményezés. Megkérjük, hogy a részt venni szándékozó pártok ennek megfelelően jelenjenek meg a helyszínen.

Minden jóérzésű embert szeretettel várunk, s megkérjük önöket, a rendezvény ideje alatt a szélsőséges megnyilvánulásoktól tartózkodni szíveskedjenek" - olvasható az  Arrabona Városvédő Egyesület közleményében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!