Győr és környéke

2014.07.03. 12:14

Visszaszáll a rontás? A jósnő, Malvina, családokat csapott be

Talán előre tudta Malvina, a román jósnő, hogy bűnösnek találja a bíróság, ezért nem is jelent meg szerdán a másodfokú tárgyaláson Győrben.

Laczó Balázs

Hozzá kell tenni: már az első foknál is csak a hűlt helyét ítélték el. A csaló többmilliós kárt okozott a hiszékeny családoknak.

Ismét távollétében ítélték el a körözött Malvina Frasineaut, aki 18 évesen két nap őrizet után hajdan megszökött. Az egyik becsapott pár az őket sújtó bajok miatt kereste meg 2008 februárjában, a jós pedig 20 ezerért megmondta nekik, hogy rontás van rajtuk, amit 300 ezer forintért tud levenni. Pár nap múlva a sértettek csapvizet, törülközőt, sampont, fehér gyertyát és 300 ezer forintot vittek, Malvina pedig némi hókuszpókusz után további 600 ezret kért és kapott. Hogy távolról is vigyázhassa őket, talizmánt készített, amihez mindössze 85 gramm aranyat kért. A felét tudták csak összeszedni.


A rontásűző talizmán kék csomagolását nem szabadott kibontaniuk, mert az akár végzetes is lehet. Később a jósnő felhívta őket telefonon: aggódott, hogy az asszony le fog bénulni, ha nem adnak még félmilliót. Ez már sok volt. Kibontották a talizmánt, a viaszban néhány ötforintost találtak, az ékszert később a rendőrök foglalták le a jósnő lakásán.

Trükkökből nem volt hiány, egy viszketegségre panaszkodó férfinak gépzsírt adott 300 ezerért, egy nőnek viszont bajt jósolt és később valóban kigyulladt a kamionja. A 15 milliós kár láttán hitt a vátesznek, ez végül összesen 450 ezrébe került.

Egy negyedik sértett ügye is eljutott bíróságig, nem tudjuk, hány volt valójában. A férfinak először csak 5 ezret kellett fizetnie, de Malvina olyan erős rontást észlelt nála, ami további 35 ezret kóstált. Aggodalma nem hagyott alább azután sem, hogy átvette az összeget, mert ennek a rontásnak „a sírban vannak a gyökerei". Ezért a sértett hozzon 400 ezret és egy élő tyúkot. Ennyi pénze nem volt az illetőnek, Malvina többszöri hívására mégis megjelent, s a jósnő addig lóbálta a tyúkot, míg vér folyt a csőréből. A barbár hókuszpókusz után még 600 ezret kért volna, mert „ennyi pénzért csak félig tudja levenni a rontást".

Malvina kellékei

Malvina kellékei - Még több fotó itt >>

Malvinát távollétében másfél év felfüggesztett börtönre ítélték és kiutasították az ország területéről. Ezt tegnap a Győri Törvényszék helybenhagyta. A védelem azzal érvelt, hogy a jóslásba, rontásűzésbe vetett hit nem jogi kategória, s amit elismerhet, az a hamis talizmán. Dr. Jungi Eszter tanácsa szerint Malvina Frasineau nem mérhető szolgáltatásért nagyon is mérhető ellenszolgáltatást kért. Ítéletbe foglalták egyébként azt az objektív tényt is, hogy az első sértett szerencsére nem bénult le. Az ítélet jogerős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!