Győr és környéke

2014.04.24. 17:24

Megyei közgyűlés: egyre több kábítószer és traffipax a megyében?

A kábítószer-terjesztés esetében ugyanakkor végre tudomásul kell vennünk, hogy a megye célállomássá vált - hangzott el a rendőrségi értékelőn.

kisalfold.hu

A beszámolók napja volt a pénteki a megyei közgyűlésen: a megyei rendőr-főkapitány, a bevándorlási hivatal megyei igazgatója és a Petz-kórház főigazgatója is most tartotta éves be számolóját.

A sort [namelink name="Csizmadia Gábor"] dandártábornok kezdte, aki Balogh Jánossal, a készenléti rendőrség országos vezetőjével érkezett a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés ülésére. (A rendőrség esetében hagyomány, hogy az éves beszámolókon országos szinten képviselteti magát a szerv.)

A megyei főkapitány pozitív számokkal jött: a bűncselekmények száma az elmúlt öt évben harmadával csökkent, a nyomozási eredményesség pedig csaknem tíz százalékkal nőtt. A kábítószer-terjesztés esetében ugyanakkor végre tudomásul kell vennünk, hogy a megye célállomássá vált, a piacon pedig valamennyi kábítószerfajta elérhető. Maga a rendőrfőkapitány is azt mondta, hogy ezen a területen van még mit tennie a szervnek.

A képviselői kérdések, hozzászólások nagy része inkább köszönet volt, de észrevétel is akadt. A traffipaxok számának növekedését ki így, ki úgy értékelte: volt, aki ezt "a rendőrség munkájának aránytalan eltolódásának tekintette", más "örömmel értesült erről". Csizmadia Gábor azt mondta, oda tesznek ki mérőket, ahol a baleseti számok és okok indokolják.

A térfigyelő kamerák is több képviselő szájából elhangzottak: a válaszból derült ki aztán, hogy Győr a térfigyelő rendszerét rövid határidőn belül fejleszti. Kérés volt az is, hogy a rendőrség nézzen már rá az M1-es bábolnai pihenőhelyére, mert ott a megálló autósokat "letámadják" a portékáikat árulók. 

Fontos és beszédes adat, hogy az illegális határátlépők száma 165 százalékkal nőtt: 671-ről 1671-re. Arról, hogy a migránsok helyzete miként alakult, illetve a kórház milyen helyzetben van most, a Kisalföld szombati számában olvashatnak.

11.43

Olvasóink elnézést kérjük: online tudósítást ezúttal nem tudtunk írni a megyei közgyűlésről, ellenben hamarosan jelentkezünk az ülés összefoglalójával.  

Előzetes

A kisalfold.hu online tudósít a megyei közgyűlésről pénteken 10 órától: hosszú idő után végre akadnak érdekes témák és beszámolók.

Április 25-én, pénteken délelőtt (10.00 óra) tartja következő ülését a megyei képviselőtestület. A napirendek között 10 előterjesztés szerepel.

Az ülés első napirendi pontjaként Csizmadia Gábor megyei rendőr-főkapitány számol be a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2013. évi tevékenységéről, majd Kovács Gyula, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóság igazgatója ad tájékoztatást a szervezet illetékességi területén a migrációs helyzet alakulásáról. Itt nyilvánvalóan szóba fog kerülni a vámosszabadi menekülttábor ügye is.


Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke meghallgatja majd a megyei rendőr-főkapitány éves beszámolóját is - fotó: Kisalföld-archívum (H. Baranyai Edina)

Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke meghallgatja majd a megyei rendőr-főkapitány éves beszámolóját is - fotó: Kisalföld-archívum (H. Baranyai Edina)

Ezt követően beszámoló kerül a képviselők elé a megyei önkormányzat által 2013. évben végzett belső ellenőrzési tevékenységről. Az ún. "zárszámadás" keretében a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat 2013. évi gazdálkodásáról szóló beszámolóról, illetve a pénzmaradvány elszámolásáról, felosztásáról döntenek a megyei testület tagjai.

Új tagot választanak a Pénzügyi Bizottságba, illetve új póttagot a Közbeszerzési Bizottságba, illetve zárt ülésen döntenek a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj aktuális tagozataira beérkezett javaslatokról.

A közgyűlés teljes napirend sorát, illetve az előterjesztéseket ide kattintva tekinthetik meg Olvasóink!

A győri közgyűlésről nem közvetítünk online pénteken

Tekintettel, hogy a győri közgyűlés ugyanabban az időben kezdődik, mint a megyei ülés, ezúttal nem tudunk online tudósítani a Városházáról.

A győri közgyűlés előterjesztéseit itt tekinthetik meg: leszámítva a Baross híd felújításáról szóló előterjésztést - utóbbi témát nem csak elsőként írta meg a kisalfold.hu, de amennyire lehetett, kivesézte az utóbbi napokban -, sok izgalom nem ígérkezik az év negyedik ülésén.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!