Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Weiss Hungária csarnokavató Győrben

Tavaly a Weiss Hungária Kft. beruházása volt a legnagyobb a Győri Ipari Parkban.
Derdák János, Weiss Hungária ügyvezető igazgató beszéde:

"Tisztelt Weiss Úr, Tisztelt Meghívott Vendégeink, Kedves Kollégáink,
Minden ember életében jelentős állomás a felnőtté válás.

Ehhez tudnám hasonlítani a Weiss cég magyarországi letelepedését és fejlődését, aminek egy jelentős állomásához értünk.

Ez az állomás az új gyártócsarnokunk elkészülte és "birtokba vétele".
A 2007-es alapítás óta sok minden történt cégünknél. Az első 2 év hullámhegye és a világgazdasági válság miatt hirtelen bekövetkező hullámvölgy után 2009-ben gyökeres változások történtek cégünknél.
Én nem is az áttelepítési projektek sikereit, a növekvő termelési mennyiségeket tartom a legfontosabbnak, hanem azt, hogy ennek hatására sikerült bizalmat keltenünk a Weiss családban, akik készek voltak egy új, saját gyártócsarnok beruházásába kezdeni.

A 2010. októberi első kapavágás után hihetetlenül gyorsan elkészült az új csarnok és azt vettük észre, hogy a kezdeti tervezgetések után már az átköltözést kell szerveznünk.Az átköltözésünk a tervezett 2 hétben sikeresen megtörtént. Megragadom az alkalmat, hogy minden egyes résztvevőnek megköszönjem áldozatos munkáját, hogy minden problémamentesen lezajlott.

Most pedig, mint minden jól végzett munka után, jöhet a jól megérdemelt pihenés és a szórakozás. A mai napnak éppen ez a célja. Minden vendégünknek, dolgozónknak jó szórakozást kívánok!"

Balogh László, a Győri Ipari Park vezetőjének beszéde

"Tisztelt Ügyvezető Úr! Tisztelt Vendégeink!

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az elejétől kezdve módomban állt figyelemmel kísérni a Weiss Hungária Kft fejlődését.

A cég képviselőivel 2008 elején találkoztam először. Már akkor is egy olyan családi vállalkozás képviselőit ismertem meg, amely már hat évtizede működött sikeresen Németországban; több generáció munkájának köszönhetően eljutott arra a szintre, hogy megalapította első külföldi leányvállalatát.

A területvásárlást követően együttműködtünk a Weiss Hungária céggel az építési engedélyek megszerzésében, kedvező pályázati lehetőségek megtalálásában, melyek hozzájárultak ahhoz, hogy a beruházás elkezdődhessen.

Jelen lehettem a tavaly novemberben tartott rendezvényen, amikor a cég tulajdonosi körével együtt megtettük az első szimbolikus kapavágást a készülő csarnokhoz. Az azóta eltelt bő fél évben folyamatosan figyelemmel kísérhettem, hogy hogyan nő ki a semmiből ez az épület, hogyan lesz a „zöldmezőből" egy szép és modern üzemépület.

Örömömre szolgál, hogy jelen lehetek most is, amikor a cég dolgozói birtokba vehetik az új csarnokot. Bízom benne, hogy az új épület egyben új lehetőségeket is megnyit a cég számára.

A Weiss Hungária Kft, illetve magában hordozza mindazokat az értékeket, melyekre nekünk Győrben nagy szükségünk van:
- a Weiss Hungária anyavállalata egy több generációs családi vállalkozás, melyből az eltérő történelmi fejlődés miatt Magyarországon hiány van, mi most tanuljuk, hogy hogyan lehet eredményesen működtetni, fejleszteni a hasonló méretű vállalkozásokat.
- a Weiss cég megfelelő kompetenciával rendelkező vállalkozás, melynek termékeit többféle iparág is fel tudja használni, és elrejtve bár, de megtalálhatjuk több olyan termékben is, amit naponta használunk, a háztartási eszköztől kezdve a konyhai edények át az autókig bezárólag.
- a Weiss cég tevékenysége segíti a győri gazdaság kiegyensúlyozott fejlődését. Mivel a termékei többféle iparágban és termékben is használhatóak, csökkenti a város kiszolgáltatottságát, oldja az egyoldalú orientációból adódó feszültségeket.
- a Weiss cég munkahelyeket teremt, hiszen a semmiből 72 főre növelte a létszámát, és ambiciózus terveket fogalmaz meg a jövőre nézve is.

A fenti szempontok miatt örülök, hogy a Weiss Hungária Győrt és azon belül az ipari parkot választotta új telephelyéül. Bízom abban, hogy tevékenységük követendő például szolgál a helyi vállalkozások számára is, és a nem is olyan távoli jövőben lesznek magyar vállalkozások, melyek hasonló módon tudnak majd fejlődni, terjeszkedni.

A tavalyi évben a Weiss Hungária Kft. beruházása volt a legnagyobb a Győri Ipari Parkban. A modern üzemcsarnok a 77. kész épület, melyet birtokba vettek a tulajdonosai

Mindezek után szeretnék gratulálni a cég tulajdonosainak, menedzsmentjének, dolgozóinak, és kívánom nekik, hogy a magyarországi vállalkozás is tudjon együtt fejlődni a német anyavállalattal. A cég a honlapján megjeleníti a vállalkozás életének főbb mérföldköveit; biztos vagyok benne, hogy a mai nap, a Weiss Hungária épületének átadása egy hasonlóan fontos mérföldkő lesz a cég életében.

Szeretnék még egyszer gratulálni és sok sikert kívánni a további működéshez. Ugyanazzal a gondolattal zárom szavaimat, mint az első kapavágás alkalmával: Üdvözöljük Önöket az Ipari Parkban, sok sikert Győrben!"

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit ér a fizetés? - Idén is csökkent a bérek reálértéke

2006-hoz képest 25,5 százalékkal nőttek a hazai fizetések, a reálértékük közel 14 százalékkal esett… Tovább olvasom