Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Visszaesett a bérdinamika - Elemzés: jún. 15-21.

A költségvetési szférában 8,8%-os bércsökkenés történt a márciusi 16,2%-os növekedés után.

A KSH adatai szerint a nemzetgazdaságban teljes munkaidőben foglalkoztatottak bruttó átlagos keresete áprilisban csak 1,1%-kal haladta meg az egy évvel korábbit, szemben a márciusi 9,4%-os növekedéssel. A legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál a versenyszférában enyhén csökkent a növekedés, 5,2%-ra. A költségvetési szférában viszont 8,8%-os bércsökkenés történt a márciusi 16,2%-os növekedés után, ami a
márciusi következménye.

A Buda-Cash részletes heti gazdasági elemzése, jún. 15-21. >>
A nettó átlagkereseteknél érvényesült a SZJA szabályok változása, 7,8%-os volt az átlagos növekedés. A versenyszférában 10,2%-os, a költségvetésiben 1,8%-os bővülést mért a KSH. Az 5,7%-os inflációs rátával számolva az átlagos reálkereset 2,0%-kal haladta meg áprilisban az egy évvel korábbit.

Az alkalmazásban állók száma 2,692 millióra emelkedett, ami 1,5%-kal felülmúlta a bázisidőszakot. A versenyszférában már csak 1,3% volt a csökkenés, és három hónap után ismét 1,8 millió fölé emelkedett a létszám. A költségvetési szférában 7,0% volt a növekedés. Az egyszeri, eseti kereset-kiegészítéseket kiszűrve a hazai bérdinamika nem fenyeget inflációs hatással.

Olvasóink írták

  • 1. Eüdolgozó 2010. június 21. 21:08
    „,,,A költségvetési szférában viszont 8,8%-os bércsökkenés történt ...
    A jövő évi adóterveket figyelembe véve ami eddig nettó 100 ezer Ft volt az 5-7 ezerrel lesz kevesebb mint ebben az évben vagyis átlag -6%-al csökennek még a bérek! Köszi Viktor!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét drágultak az üzemanyagok

Újabb idei, illetve történelmi csúcsot értek el szerdán az üzemanyagárak azzal, hogy emelt bruttó 5… Tovább olvasom