Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Vezetői, menedzseri fizetések: tudja meg, mennyit keres a főnöke!

A nagykereskedelemi tevékenységet folytató cégek első emberei átlagosan bruttó 725 ezer forintot, a szállítmányozás, logisztika területén 704 ezer forintot keresnek.

A Workania állásportál által működtetett Fizetések.hu legutóbbi kutatásából megtudhatjuk, mennyit keresnek a menedzserek és cégvezetők a gazdaság különböző szektoraiban.

A nemek közötti összehasonlítás a férfiak előnyét mutatja: átlagos havi bruttó 700 ezer forint jövedelmük 33%-kal magasabb, mint női vezető társaiké (bruttó 526 ezer forint átlagosan).

A szektorok közti összevetés szerint a telekommunikáció területén működő cégek vezetőinek havi jövedelme a legmagasabb: átlagosan bruttó 1 millió 168 ezer forint.

Az információs technológiákkal foglalkozó cégek vezetői átlagosan havi bruttó 1 millió 21 ezer forintot keresnek. A dobogó harmadik fokán a vegyipari cégek állnak, de az átlag már nem éri el az 1 millió forintot: bruttó 941 ezer forint itt az átlagjövedelem.

A gyógyszeripari cégek éppen hogy lecsúsztak a képzeletbeli dobogóról: a cégvezetők átlagbére ebben a szektorban bruttó 934 ezer forint.
Az elektrotechnikai iparban átlagosan bruttó 781 ezer forint, ingatlanokkal foglalkozó cégeknél 774 ezer forint, az autóiparban bruttó 759 ezer forint az átlagos jövedelme a cégek vezetőinek.

A nagykereskedelemi tevékenységet folytató cégek első emberei átlagosan bruttó 725 ezer forintot, a szállítmányozás, logisztika területén 704 ezer forintot keresnek.

A mezőgazdaságban 703 ezer forint a cégvezetők átlagjövedelme, a gépiparban 700 ezer forint.

Néhány adat a Fizetesek.hu rangsorának végén lévő szektorokból: a kultúrával foglalkozó vállalkozások vezetői átlagosan 414 ezer forintot, az önkormányzati szervek vezetői 375 ezer forintot keresnek, a nonprofit és civil szervezetek első emberei bruttó 349 ezer forintot, a szociális ellátásban vezető tisztséget betöltők átlagosan 313 ezer forintot.

Az oktatási intézmények első számú vezetői átlagosan bruttó 291 ezer forintért igazgatják az intézményeket.

A bérfelmérés jelentős különbséget jelez a cégtulajdon szerinti összehasonlításban: a külföldi magántulajdonban lévő cégek első számú vezetői átlagosan bruttó 838 ezer forintot keresnek havonta, míg a belföldi magántulajdonban lévő vállalkozások vezetői 491 ezer forintot, az állami tulajdonban lévő szervezetek, vállalkozások élén dolgozók pedig bruttó 441 ezer forintot.

A Workania internetes állásportál 2006-ban jelent meg az internetes álláspiac hazai mezőnyében, s havi 270 ezres látogatottságával mára a piac egyik meghatározó szereplőjévé vált. Az oldal legnagyobb hirdetői: az Audi Hungária, a Danone, a Lidl, a Tesco, az Auchan, a Nokia, az Ericsson, a Heineken, a Grafton vagy éppen a ThyssenKrupp.

Az állásportál által működtetett www.fizetesek.hu béranalízis célja: aktuális bérinformációk szolgáltatása a munkavállalók és a munkaadó cégek számára. A felmérés saját ötlet és fejlesztés alapján indult, jelenleg 470 munkahelyi pozícióról és 14 béren felüli juttatásról nyújt folyamatos átfogó információkat.

Magyarország mellett Szlovákiában, Csehországban, Szerbiában és Bosznia-Hercegovinában is elérhető, testvéroldalai hamarosan elindulnak Horvátországban, Lengyelországban illetve Ukrajnában.

A cél, hogy a fizetési felmérés az összes környező és a lehető legtöbb európai országba eljusson, ezáltal lehetőség nyíljon egy globális, egymással kölcsönhatásban álló, átfogó szolgáltatás elindítására, melynek segítségével bármelyik – a rendszerbe tartozó - ország bérinformációi a magyar munkavállalók és vállalatok számára is elérhetőek lesznek.


Olvasóink írták

 • 3. oaxacaca 2011. szeptember 23. 09:02
  „Sajnos az ilyen cikkek csak arra jók(?), hogy kinyíljon a kisemberek zsebében a bicska, vagyis elvegye a maradék életkedvüket. Mellesleg nekem teljesen mindegy mennyit keres a főnököm, az engem nem tesz sem boldogabbá, sem elégedettebbé. Pedig én az ilyen élethelyzeteket keserem, kedvelem.”
 • 2. buggyant 2011. szeptember 22. 07:57
  „nem volt ideírva a főnököm keresete..... pedig a cím azt mondta.”
 • 1. háté 2011. szeptember 21. 18:10
  „A mikró vállalkozó pedig max:200.000Ft-t.
  Mai Kisalföldben, érdekes módon itt nem található! - talán "leszóltak", hogy nem szabad
  - Dénesfa Takács Lajos polgármester, pályázati pénzből 3-4-szer annyiba kerül a beruházás, mint saját erőből. Kapuváron turisztikai beruházás 370m kerékpár út 20.000.000Ft /húszmillió/, addig Dénesfán ugyanekkora utca 6 és félmillióba került!
  Hova mennek a pályázati pénzek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább gyengült a forint: 290-hez közel az euró

Az eurót délután négy órakor 289,37 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben. Kora… Tovább olvasom