Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Vészes szakemberhiány van a balatoni vendéglátásban

Már most is nehezen találnak megfelelő munkaerőt a vendéglátóhelyek a Balatonnál, de ha folytatódik a jelenlegi tendencia, rövidesen komoly gond lehet a régió vendéglátóiparában.
Rövid időn belül komoly gondot jelenthet a balatoni vendéglátásban a szakképzett munkaerő hiánya - írta szerdai számában a Magyar Nemzet.

Már most is nehezen találnak megfelelő munkaerőt a vendéglátóhelyek a Balatonnál, de ha folytatódik a jelenlegi tendencia, rövidesen komoly gond lehet a régió vendéglátóiparában - hívta fel a figyelmet Balassa Balázs, a tó körüli önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség elnöke, Szigliget polgármestere.

A júniusi rossz időjárás miatt sok balatoni vendéglátós csak most szembesül azzal, hogy nem jelentkeznek az általuk meghirdetett állásra. A leginkább szakácsból van hiány.

A fő gond, hogy korábban sokan vállaltak munkát a nyári szezonban a Balatonnál Nyugat-Magyarországról, közülük sokan most Ausztriában dolgoznak. Volt olyan vendéglős, aki inkább lakást bérelt, és az ország más területeiről hozott szakembereket - mondta Balassa Balázs.

Egyértelmű a munkaerő-hiány Nyugat-Magyarországon, és a probléma nem csak a vendéglátást érinti - idézte a lap Czeglédy Csaba szombathelyi önkormányzati képviselőt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelentősen fehéredett a kereskedelem az online pénztárgépeknek köszönhetően

A feketegazdaság visszaszorulása az idei adatokban is tükröződik, az év első öt hónapjában a… Tovább olvasom