Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Varga a gazdaság számára kifejezetten előnyös megállapodást akar EU/IMF-fel

Varga Mihály olyan hitelmegállapodás megkötésére törekszik az IMF-fel és az EU-val, amely kifejezetten előnyös az ország és a gazdaság számára.
Varga Mihály olyan hitelmegállapodás megkötésére törekszik az IMF-fel és az EU-val, amely kifejezetten előnyös az ország és a gazdaság számára, így erősíti a magyar gazdaság iránti bizalmat.

A tárca nélküli miniszterjelölt kinevezés előtti meghallgatásán az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságának keddi ülésén azt is hozzátette: olyan megállapodásra van szükség, amely tartható, amely garanciát jelent a nemzetközi szervezeteknek arra, hogy Magyarország gazdasága fenntartható pályán halad.

Kinevezés előtti meghallgatásán Varga Mihály a gazdasági és informatikai bizottságának keddi ülésén. Fotó: MTI/Soós Lajos (galéria)

Hangsúlyozta: a kormány eddigi erőfeszítései például az államadósság csökkentésében akkor hasznosulhatnak igazán, ha a gazdaság iránti bizalom erősödik.

Megerősítette: a magyar kormány a minél gyorsabb megállapodásban érdekelt, de arra is felhívta a figyelmet, hogy a magyar féle csak egyharmad arányban tud hatni a tárgyalások gyorsaságára.

Kinevezés előtti meghallgatásán Varga Mihály a gazdasági és informatikai bizottságának keddi ülésén. Fotó: MTI/Soós Lajos (galéria)

Olvasóink írták

 • 5. machers 2012. május 24. 08:36
  „4.load 2012.05.23. 21:53
  Így van!
  Sajnos sokba került az elbukott szabadságharc. Bár nem csak orbán koronáját féltik, hanam a pozíciójukat is. Úgy, mint Észak-Koreában.”
 • 4. load 2012. május 23. 21:53
  „2.machers
  A tragédia az, hogy az IMF megállapodás - az akkori feltételekkel - már két évvel ezelőtt is előnyösebb lett volna az országnak, mint a gazdasági szabadságharc, de ezt - az őszödi beszéddel ellentétben - még zárt körben sem hajlandó kimondani senki sem, mert akkor Orbán fejéről leesik a korona.”
 • 3. kotorék 2012. május 23. 14:34
  „Nem tudom, hogy egy hazug ország milyen jóindulatra számíthat?”
 • 2. machers 2012. május 22. 21:49
  „"Varga Mihály olyan hitelmegállapodás megkötésére törekszik az IMF-fel és az EU-val, amely kifejezetten előnyös az ország és a gazdaság számára, így erősíti a magyar gazdaság iránti bizalmat."
  Az ilyen nyilatkozathoz pofa kell. Alapban ez a kötelessége és felelőssége.
  Ja, és kerteszb kérdésére válaszolhatna valaki a fideszes igazságbajnokok közül!”
 • 1. kerteszb 2012. május 22. 10:56
  „Két évet kell várni a megállapodásra? A többszázmilliárdos kárért, amit a "szabadságharcos" (magyarul dilettáns) gazdpol okozott, vajon ki fog (meg)fizetni? Budai, poltpeti hol vagytok ilyenkor? Minimum szándékos károkozás volt, amit eddig az eltolcsi-orbán páros elkövethetett.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kkv-k nemzetközi piacra jutását segítő program készül

A mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) részére a kormány hazai és nemzetközi forrásokból hosszú… Tovább olvasom