Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Van itt munka, csak keresni kell

350 álláshelyet tártak fel januárban az állásügynökök. Találtak szakmunkás, betanított munkás, segédmunkás, ügyintéző, ügyviteli és vezetői munkakört.

Közel 350 álláshelyet tártak fel januárban az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) úgynevezett állásügynök projektje keretében - mondta Lőrincz Leó, a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal (FSZH) Foglalkoztatási és Szolgáltatásfejlesztési Főosztályának vezetője az MTI-nek. Az állásügynök projekt a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében valósul meg, tervezett költségvetése 100,4 millió forint.

Régiónként két mobil állásügynök dolgozik, legfontosabb feladatuk az üres álláshelyek feltárása, a munkáltatók tájékoztatása a regionális munkaügyi központok által nyújtott munkaerőpiaci szolgáltatásokról, a foglalkoztatást elősegítő támogatásokról.

A programtól azt várják, hogy az állásügynökök 2010-ben több mint 3.300 üres álláshelyet tárnak majd fel. A projekt célja olyan mobil állásügynökök munkába állítása, akik bekapcsolódva az állami munkaügyi szervezet tevékenységébe megfelelő információval és technikai háttérrel rendelkeznek ahhoz, hogy a munkaerőpiaci igények és lehetőségek összehangolásában aktívan részt vegyenek.

A program ideje alatt az állásügynökök több olyan munkáltatót keresnek meg, akik jelenleg vagy a közeljövőben létszámbővítést, vagy csak munkahelymegőrzést terveznek. Az állásügynökök arra törekednek, hogy minél több munkaadó ismerje meg és céltudatosan használja fel a kapott munkaerőpiaci információkat, és a munkáltatók - a jogszabályok által meghatározott munkaerő-igénybejelentésen túl - javítsák a foglalkoztatást.

A gazdasági válság hátrányos következményeinek enyhítése csak úgy valósulhat meg, ha a munkaerő-kereslet és -kínálat rövid idő alatt, alacsony ráfordítás mellett magas színvonalon nyújtott szolgáltatások segítségével megtalálja egymást. Ehhez bővíteni kell a munkaadók ismereteit az állami foglalkoztatási szolgálat működéséről, szerepéről, szolgáltatásairól - hangsúlyozta a főosztályvezető.

Lőrincz Leó elmondta, hogy a januárban feltárt 337 üres álláshelyből 125 szakmunkás, 79 betanított munkás, 53 segédmunkás, 43 ügyintéző, 22 ügyviteli és 15 vezetői munkakör. Ezek az álláshelyek már megjelentek az ÁFSZ rendszerében az álláskeresők számára felajánlható üres álláshelyek között.

Olvasóink írták

74 hozzászólás
 • 74. knifemaster 2010. február 25. 20:33
  „62. hozzászólás csiga_biga 2010.02.22. 13:30

  Ez jó..rég hallottam ilyen marhaságot.”
 • 73. Imcsi 2010. február 25. 11:32
  „pirosász! Agent nem rád és a hasonló körülmények között élőkre gondolt.

  És igenis van munka! Egyes önkormányzatok jól gondolják, hogy némely segélyek kifizetését közmunka végzéséhez kötik (vagy kötnék).”
 • 72. pirosász 2010. február 25. 10:56
  „Kedves Agent!
  Persze, hogy lett volna munka, 3 műszak, éhbérért! Két kisgyerek mellől, hogyan mész el? Egy óvodás gyerek nem tud egyedül hazabuszozni, és egy tanulási nehézséggel küzdő alsótagozatos gyereket sem ültethetsz le egyedül tanulni!”
 • 71. hehe08 2010. február 24. 12:48
  „országosan 350 álláshely???
  és mennyi a munkanélküli?
  2-300.000 fő?
  mire kijött a tanulmány addigra ez a 350 állás be is telt........
  magyarország a statisztikai hazugságok hazája!!!!!!”
 • 70. nyusz 2010. február 23. 12:56
  „És akik lusták dolgozni,azok meg ne kapjanak semilyen támogatást,meg segélyeket.”
 • 69. Imcsi 2010. február 23. 12:51
  „Ennek az 1,2-1,8 millió embernek egy része tényleg nem talál munkát magának, a másik része pedig nem is akar dolgozni!”
 • 68. Agent 2010. február 23. 12:42
  „"Első sorban keleti országrészbeli romák, alacsony képzettségüek, ffalvak, tanyák lakói."

  Te milyen munkát adnál nekik?”
 • 67. szocdem 2010. február 23. 11:01
  „66. Agent 2010.02.22. 19:08
  65, KÉT ÉVE? Basszus.

  Ma magyarországon 1,2 - 1,8 millió ember él, aki 20 éve nem dolgozik, vagy még soha életében nem dolgozott.. Nem KÉT ÉVE!!!!!!!!
  A neolierális gazdaságnak ez volt az ára...velük fizettették meg.
  Első sorban keleti országrészbeli romák, alacsony képzettségüek, ffalvak, tanyák lakói. Ez egy rejtett mészárlás volt a társdalomban!!!!!”
 • 66. Agent 2010. február 22. 19:08
  „65, KÉT ÉVE? Basszus. Nem akarok kötekedni, de szerintem ez egy kicsit luxus, nehezen hiszem, hogy ne lett volna bármi elvállalható ajánlat, még ha nem "álommeló", "álomfizetésért", de mégiscsak munka, két év alatt szerintem totál ki lehet esni a munka világából, nem beszélve a gyakorlatról, hacsak nem tanul az ember ez alatt is folyamatosan.”
 • 65. pirosász 2010. február 22. 18:23
  „Egy példa a munkanélküli központ hatékony munkájára:
  Én már immárom 2 éve vagyok munkanélküli. amíg kaptam a segélyt a hivatalba rendszeresen bejártam, munkát nem ajánlottak nekem. Mióta letelt a munkanélkülim, én fizetek az államnak havi 5000 ft-ot, hogy legalább egészségügyi ellátást kapjak, ha egyszer majd kell. Szerettem volna beiratkozni egy képzésre, mert ugyan dolgoztam már olyan munkakörben, de papírom nincs róla. Február 15.-én jelent meg a hivatal internetes oldalán a hír, hogy március 16.-án indul a tanfolyam. Február 18.-án bementem a hivatalba jelentkezni. Két ajtó mögött is jártam mire kiderült, hogy mivel kikerültem a rendszerből, csak akkor tudok jelentkezni, ha újra regisztrálnak. Vissza az elejére! Papírkitöltés, időpont kérés a településem ügyeit intéző személyhez. CSAKHOGY március 22.-ére kaptam időpontot!!! Vagyis élből lecsúszok a tanfolyamról! JA, és a legjobb!! Az időpontot adó hölgy megnyugtatott, hogy tök mindegy, mert már úgysem fogadnak el jelentkezést, betelt a létszám!! 4 nappal a meghirdetés után!!
  Erről ennyit!”
 • 64. turtle 2010. február 22. 18:18
  „Én támogatom tricse(26) ötletét ,nagyon elmés.”
 • 63. Lacus 2010. február 22. 16:07
  „Én is szeretnék elhelyezkedni, még ha nekem is csak egy ugródeszka lenne az a hely. Bár nem biztos! Ha az elvárásaimnak is megfelel a környezet na és persze én is megfelelnék a főnöknek, nem biztos hogy váltanék. Még a lapátos munkához is fényképes önéletrajzot kérnek, mintha nem lenne mindegy, hogy ki fogja a lapátnyelet. Én sem tudom már, hogy mit tagadjak le és mit írjak bele az önéletrajzomba és hogy a motivációs levél mennyire csöpögjön a nyáltól. Dolgozni szeretnék nem pedig a főnök seggét nyalni(bocs!). Azt, hogy mit vállalnék be és mennyiért nekem sem mindegy, de azért Mankapunka zöngéjére reagálva: igen napi 10 ezerért elmennék betonozni is.”
 • 62. csiga_biga 2010. február 22. 13:30
  „Az érettségi és a szakmunkás végzettség között kevés a különbség, erre világítanék most rá: az aki képes az életéből még egy vagy akár három évet (estin persze) rászánni a tanulására, az a hozzáállásában több, mint egy szakmunkás. Személyemben én is erősítettem a győri munkakeresők táborát és ott jöttem rá, hogy a szakmai végzettség fontos, de fontos az érettségi, hiszen: ha saját magamért nem vagyok képes tenni (tanulni még plusz 1-2 évet), akkor hogyan várhatja el a munkáltatóm, hogy érte tegyek még valamit, ami mondjuk nekem munkaköri leíráson kívül esik?
  Ez az egész a szociból ered, annak az átka, hiszen: Kádár János is írógépműszerész volt, nem pedig politikus - ez meg is látszott Magyarországon.”
 • 61. szocdem 2010. február 22. 11:20
  „de a pénz 80 e nettó és nem 38 e munkanélküli járadék.

  Igen igen! ezt jól megcsinálták...

  A munkaerő újra termelése meg legalább 100 eFt/fő. (Vagy hitel, számla nem fizetés, egyebek)
  Sajnos hogy ár alatt is dolgozni kénytelenek sokan.. Így van kitalálva a rabszolgatábor..”
 • 60. kismarti 2010. február 22. 11:02
  „Nem tudom, hogy ki hogy volt vagy van az állás kereséssel, de most elmondanám az én vagyis inkább a férjem történetét. Tavaly január elején közöltéka férjemmel, hogy az állítólagos válság miatt megszűnik az állása. 1 hét alatt találtam neki munkát itt az interneten. Igaz nem álmai melója volt, de a pénz 80 e nettó és nem 38 e munkanélküli járadék. Persze ebből nem igazán jutottunk messzire, de mégis csak 42 e Ft-tal több volt a munkanélkülinél. Aztán meneteltünk tovább és újra tovább, eljött a november mire végre sikerült egy megfelelő állást találni neki.(Egy év alatt 4 munkahelye volt, és mindegyik hírdetés útján és ismeretség, nyelvtudás és minden extra végzettség nélkül) Szóval én úgy gondolom, lehet, hogy az ember nem álmai melóját kapja elsőre, de előbb utóbb eljön az még munkanélküli segély nélkül is!”
 • 59. szocdem 2010. február 22. 10:50
  „Miért vagyok hátrányban szakmunkás végzettséggel olyan helyen ahol érettségit kérnek?

  A 80-as években volt egy intézmény, amit úgy hívtak hogy "bértábla". Akkor és ott egy ágazatban gyakran megesett, hogy az érettségizett munkaerőt gyengébben fizatték mint a szakmunkást.
  Ebből az időből származik az a megfontolás, hogy a nem produktív munkahelyekre inkább ma is érettségizetteket alkalmznak - lóti futi, vagy kávéfőző beosztásba, más kérdés, hogy a bértábla eltörlésével a szakmunka (mesterségesen) leértékelődött, az érettségi meg felértékelődött.

  A hátrányod ebből fakad: össznépi ostobaságból, és a bértála hiányából.”
 • 58. knifemaster 2010. február 22. 10:45
  „Egy valamit nem értettem soha.
  Miért vagyok hátrányban szakmunkás végzettséggel olyan helyen ahol érettségit kérnek?
  Mivel ad többet az érettségi, mint egy szakmunkás?
  Mit is tanul a nép azalatt a + 1 avagy estin 3 év alatt?
  És ne mondjátok a nyelvet,mert az az érettségi is ugyan olyan jó amit 199x évben adtak ki,mint a mostani.
  Szóval? Fel tudja ezt valaki vázolni?”
 • 57. szocdem 2010. február 22. 10:22
  „Hurrá kedves Szerző!

  Van itt meló mind a 2,5 millió valódi munkanélkülinek (nem csak azok a munkanélküliek, akiket a z állam kegyesen nyílvántart) Majd elosszák ezt a 350-et. Az ország túlsó feléből is ide jönnek majd, 30-an alszanak egy ágyon (mert bérlakás az nincs mint európa szerte szok lenni a kapitalizmusba za ilyen esetekre) és a munkaadók is boldogok lesznek, mert egy pénzért egyszerre hatan fogják majd ugyan azt a kalapácsot...

  A demagógiákat mikor tapossuk már el??????????????”
 • 56. futóbab 2010. február 22. 10:02
  „Azért nem kellene ám eltévedni! A munkáltatóknak úgy tudom meg kell hirdetni az üresedéseket.Az már más lapra tartozik,hogy a hirdetés előtt be van töltve az állás.1 helyre több 100-an jelentkeznek,reménykedve hogy hátha sikerül végre melót találni.Aztán jön a hideg zuhany:sajnálják,de már betöltötték.Reggel 7-kor? Ugyan már! A hirdetések zöme fals.
  Az meg nevetséges,hogy állás kereső ügynököket alkalmaznak.Kinek a pénzén? Ők is úgy közvetítenek mint bérmunkás?-és akkor a fizetésből minden hónapban x % ot,kb 10.000 Ft-ot levonnak?-mondván hogy az a közvetítői díj.?
  Egyébként pedig nem hiszek abban sem hogy a kormány váltás megoldja a munka nélküliek problémáját.
  Munka helyeket csak akkor tudnak teremteni,ha cégek,gyárak...stb. épülnek.A tendencia azt mutatja,hogy inkább kivonul az országból a munkáltató,és megy Kína,Korea felé.
  NEM most kellene vakarózni! Nem kellett volna az országot eladni! És ebben az összes párt hibázott,függetlenül attól hogy ki mikor volt hatalmon.Ígérgetni meg mindenki tud! Tények kellenek NEM ÍGÉRETEK!”
 • 55. tosa2 2010. február 22. 09:41
  „Anikó69 ! Igazad van, a kormányváltás után jön a kánaán !”
74 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Alcufer Kft. kapta a Környezet Védelméért Díjat

A győri székhelyű Alcufer cégcsoport által kezelt hulladékok mennyisége 2009-ben meghaladta a 700… Tovább olvasom