Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Válság előtti szinten a befektetési alapok

Tavaly mintegy 130 milliárd forint friss tőke áramlott a befektetési alapokba, a vagyon teljes növekedése megközelítette az 500 milliárd forintot.

Míg 2008-ban a befektetési alapokban kezelt vagyon 21 százalékkal zsugorodott, addig a tavalyi évben csaknem ugyanennyivel, 19 százalékkal bővült a piac - derül ki a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ) adataiból.

Tavaly mintegy 130 milliárd forint friss tőke áramlott a befektetési alapokba, a vagyon teljes növekedése pedig megközelítette az 500 milliárd forintot - ismertette Temmel András, a szövetség főtitkára sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten. Hozzátette: a hozamoknak döntő szerepük volt a vagyon bővülésében.

Főként a pénzpiaci alapok nőttek 2009-ben, a legtöbb pénzkivonás pedig a garantált és az ingatlanalapokból történt. A garantált alapok esetében jellemzően a lejáró alapokból kivitt tőke okozta a vagyoncsökkenést, míg az ingatlanlapoknál a 2008-as felfüggesztést követő jelentős visszaváltások éreztették hatásukat. Az intézményi befektetések növekedése már a második negyedévtől érződött, míg a lakossági befektetők a negyedik negyedévben jelentek meg a befektetési alapok piacán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiba a K&H rendszerében - Nem működik a fiókhálózat

A bank tájékoztatása szerint a rendszer teljes helyreállása a szerdán várható. Tovább olvasom