Kisalföld logö

2018. 09. 23. vasárnap - Tekla 11°C | 21°C Még több cikk.

Választások és gazdaság: semmi meglepő - Elemzés: ápr. 7-12.

Meglesz a stabil többsége az új kormánynak ahhoz, hogy végrehajtsa nem igazán ismert terveit, a lehetőség adott a régóta szükséges változtatásokhoz.

Az országgyűlési választások első fordulója lényegében a várakozásoknak megfelelő eredménnyel zárult április 11-én. Az előzetes felmérésekhez képest kisebb, de így is példátlan fölénnyel a Fidesz nyert, a megalakuló kormánynak biztos többsége lesz az Országgyűlésben – esélyük még a 2/3-ados többség elérésére is maradt. Az előzetesen vártnak megfelelően gyengén az MSZP és a külföldi piaci szereplők által rettegett Jobbik, meglepően jó eredménnyel bekerült az LMP.

A piacok szempontjából meglepetés nem történt, legalábbis azok számára, akik az elmúlt hetekben kicsit is nyomon követték a magyarországi fejleményeket. Egyrészt meglesz a stabil többsége az új kormánynak ahhoz, hogy végrehajtsa nem igazán ismert terveit, a lehetőség adott a régóta szükséges változtatásokhoz.

A szélsőségesnek tartott Jobbik erős parlamenti párt lett, de erre az eredményre lehetett számítani, befolyása pedig elvileg nem lehet a kormány intézkedéseire.

A másfél éve kötött hitelmegállapodások és az érvényben lévő idei költségvetés korlátozza a leendő kormány mozgásterét, drámai változtatásokra a gazdaságpolitikában rövid távon nem számítanak a piac szereplői.

A Buda-Cash elemzői szerint nagyon mérsékelt reakciókra lehet számítani a deviza, kötvény és részvénypiacokon a választási eredmények miatt.

A Buda-Cash részletes heti gazdasági elemzése, ápr. 7-12. >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégsem káros a Tescóban árult Novofruct bébiétel

Nem káros az emberi egészségre a Novofruct almás-málnás bébiétele - közölte az érsekújvári cég… Tovább olvasom