Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Valami egészen más az útépítésben is

Ma jóval költséghatékonyabban és gyorsabban kell utakat építenünk, mint régen. (x)

Ráadásul mindannyian igényes utakra vágyunk a lakóövezetekben is, de eddig nem minden esetben tudtuk elérni a legjobb megoldást anyagi vagy technikai akadályok miatt.

S mivel építeni kell, időnként kompromisszumokra kényszerültünk. Ez a korszak most mindörökre lezárult. Az elmúlt évtizedekben egyre többen kezdték el a térköveket használni, ám a mai napig igen sok tévhit övezi ezt a technológiát. Lássuk ezeket!

Sokan gondolják úgy, hogy a térköves utak drágák.

Nem igaz. A kipróbált gördülő köves technológiával az útépítési költség körülbelül húsz százalékkal kisebb, a fenntartása pedig mindössze töredéke az eddiginek.Van, aki azt hiszi, hogy az ilyen út terhelhetősége gyenge.
Nem igaz. Az út terhelhetőségét az alapozás minősége határozza meg. A fedőréteg (aszfalt, térkő vagy téglakő) nem befolyásolja azt.
Mások úgy tudják, hogy lassú vele a kivitelezés.

Ez sem igaz. Korábban így volt, de ennek vége. Az utak hamarább elkészülnek, hiszen ez a technológia a kézi térkő-terítéshez képest négyszer-ötször gyorsabb építést tesz lehetővé.

A következő tíz-húsz évben döntően megváltozhat az egész ország arculata és közérzete azáltal, hogy a tervezők új irányt adnak a magyar útépítésnek. A sok kis projekt fokozatosan összeadódik majd és együtt formálják át a környezetet. A külföldön már számos helyen bevált technológiával közösen kényelmessé és otthonossá tehetjük lakóövezeteinket. Egészen más hangulatot varázsolhatunk a köztereinkre, s mindez semmivel sem igényel több forrást a jelenlegi útépítési módszerekhez szükséges költségeknél!Az anyagot mintegy „szőnyegként" terítő gördülő köves technológiával gyorsan, kényelmes és megfizethető utakat építhetünk a lakóövezetekbe. Veszprémi és Veszprém-környéki vállalkozók és a Holcim Hungária Zrt. térítésmentes összefogásával már épül is az első egy kilométeres szakasz a veszprémi állatkert és a körgyűrű között. A beruházás értéke 130 millió forint. Most végre mi dönthetjük el, hogy továbbra is irigykedünk a nyugati szomszédok csodálatos lakóövezeteit járva, vagy magunk hozunk létre nemes egyszerűséggel olyan utat, melyeken mások fognak ámulni. Kizárólag rajtunk múlik, hogy melyik utat választjuk.


Barabás Téglakő Kft - 8200 Veszprém, Tüzér u. 69.
További információ: www.teglako.hu - E-mail: konferencia@barabasteglako.hu
Telefon: 0630-954-6625, 06-88-578-280 - Fax: 06-88-578-28

Olvasóink írták

  • 1. Contar 2011. június 01. 11:34
    „Nekem teccik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magánnyugdíj - Az államé lehet a reálhozama? - Figyelmesen töltse ki az igénylőlapot

Nyár végégig, legkésőbb augusztus 31-ig mindenki hozzájut a járandósághoz. Tovább olvasom