Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Újra kell küldenie a devizahiteles értesítőket a Pesti Hitel Zrt.-nek

A pénzügyi vállalkozás korábban jogsértően számolt el mintegy másfélezer fogyasztójával, így húsz munkanapon belül újra el kell küldenie a dokumentumokat.
A Pesti Hitel Zrt. húsz munkanapon belül ismételten köteles kiküldeni ügyfeleinek a banki elszámolással és forintosítással kapcsolatos dokumentumokat, mert a pénzügyi vállalkozás korábban jogsértően számolt el mintegy másfélezer fogyasztójával - közölte kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI-vel.

Témavizsgálata során az MNB megállapította, hogy egyes árfolyamgátas ügyfeleinél az elszámolás során a pénzügyi vállalkozás jogszerűtlenül azok nem esedékes tőketartozását csökkentette úgy, hogy eközben még gyűjtőszámla-hiteles tartozás maradt fenn náluk, vagyis nem szűnt meg a gyűjtőszámlájuk. Más esetekben a nem esedékes tőketartozást mérsékelte az elszámolandó összegekkel, miközben az adott fogyasztóknál a kölcsönszerződéshez kötődő lejárt tartozás még megmaradt. A vállalkozás több esetben tévesen állapította meg a szerződés módosulása után érvényes követő kamat mértékét, tévesen közölte a referencia-kamatra és a kamatfelár periódusára vonatkozó információkat, valamint jogsértő módon alakította át az elszámolási értesítők szerkezetét is.

A Pesti Hitel Zrt.-nek az elszámolási-forintosítási dokumentumokra vonatkozó ismételt kiküldési kötelezettségéről egy napon belül a honlapján is írásban tájékoztatnia kell fogyasztóit.

A Pesti Hitel deviza alapú jelzáloghiteleire a főszabálynak megfelelően az ismételt megküldést követő 31. nap számít majd a kölcsönszerződések módosulása napjának. Az érintett fogyasztóknak az ismételt kézhezvétel napjától kell számítaniuk fogyasztói kezdeményezés, a panasztétel vagy a szerződés felmondására nyitva álló határidőt is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A West Tour Holiday intézte a nyaralását? Ez érdekelheti

Az utazási iroda június 5-én dőlt be, az ügyfelek július 6-ig jelenthetik be kárigényüket az Aegon… Tovább olvasom