Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Újabb sikerekre tör a Videoton győri leányvállalata

A győri székhelyű VT Mechatronics Kft. betört az energetikai és orvosi piacokra is.

A tavalyi évet több mint 2 milliárd forintos árbevétellel záró cég 2013. év második negyedévében tovább bővítette üzleteit a fémmegmunkálás és szerelés terén.

A világ egyik vezető, kiemelt minőségű termékeket gyártó gépipari cégével, az ABB-vel bővült a VT Mechatronics Kft. vevői palettája azáltal, hogy 2012. év végén megállapodott 17 különböző típusú forgácsolt alkatrész gyártásáról. A Videoton tagvállalat által megmunkált kisszériás, magas szintű precizitást igénylő alkatrészek nagyfeszültségű generátor megszakítókba épülnek be. A jelenleg szériagyártásban futó projekt termékeit Zürichbe szállítja a győri leányvállalat.

Az eredményes audit után ráadásul a VT Mechatronics Kft. a svájci központú cég High Voltage Products divíziójának szintjén vált elfogadott beszállítóvá. A Videoton vállalatcsoport ezáltal a kisfeszültségű, valamint erős áramú területen több éve meglévő piaci jelenlét után a nagyfeszültségű termékek területére is belépett.

A siker annak is köszönhető, hogy a VT Mechatronics Kft. 2012 második felében fejlesztette gépparkját egy korszerű Mori Seiki CNC esztergával, valamint egy DMU 60 EVO szimultán öttengelyes megmunkáló központtal, mely az adott kategóriában csúcstechnológiát képvisel. A több mint 120 millió forintos beruházás révén a győri leányvállalat tovább javította versenyképességét és hatékonyságát.

Szintén tavaly év végén állapodott meg a tagvállalat a magyar tulajdonú Mediso Kft.-vel az „AnyScan" multimodalitású, képalkotó orvosi diagnosztikai berendezés SPECT részének komplett mechanikai és villamos összeszerelésében. Az AnyScan-nel egyszerre vizsgálhatók azok a kórképek, amelyek korábban több különálló készüléket igényeltek. A közel 1000 komponensből álló gépet a győri tagvállalat több mint 250 munkaóra ráfordítással állítja össze, amibe beletartozik a forgácsolt alkatrészek gyártása, az elektromechanikus részegységek összeállítása, valamint a berendezés emelt szintű összeszerelése, beszabályozása és tesztelése is. A rendszer végösszeszerelését, és ellenőrzését a Mediso Kft. végzi Budapesten, majd ezt követően a termékeket a világ számos országában értékesítik.

„A VT Mechatronics Kft. az új üzletek, és a meglévő projektjeik felfutása révén az idei évben várhatóan növekedni fog a tavalyi árbevételéhez képest" – mondta Andráskó Zsolt a tagvállalat ügyvezető igazgatója.

A cég stratégiáját tekintve a továbbiakban is elsősorban fő kompetenciájára, a kis sorozatban gyártott nagy komplexitású berendezések összeszerelésére, illetve az ehhez a tevékenységhez elengedhetetlenül szükséges, de a vevők számára önálló szolgáltatásként is nyújtott nagy komplexitású alkatrészek kis szériás forgácsolására fókuszál.

Olvasóink írták

 • 3. oxana 2013. július 03. 12:33
  „Csak így tovább!”
 • 2. ekkenekepen 2013. július 02. 20:05
  „Éljen a VIDI!”
 • 1. Patriot 2013. július 02. 19:29
  „Húzzatok bele!
  :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Beállt˝ a forint: 294 alatt az euró

Erősödött kedden délelőtt a forint: az eurót az előző esti 293,99 forint után kedden délelőtt tíz… Tovább olvasom