Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Újabb létszámleépítés indult a Tescónál

Egy vezetőnek mondtak fel, további 46 alkalmazottnak pedig választania kell, hogy elfogadja-e az új munkakört, kevesebb bérért.
További csoportos létszámcsökkentésről és a bérek rendezéséről tárgyal a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) a Tescóval - tájékoztatta az érdekképviselet kedden az MTI-t.

A KASZ közleménye szerint a kelet-közép-európai központosítás miatt a magyarországi Tesco további létszámcsökkentésre kényszerül, ezúttal a központi irodaházban, Budaörsön.

A szakszervezet ismertette: a cég tájékoztatása alapján a csoportos létszámcsökkentésben érintett munkavállalók száma 50-nél kevesebb. A leépítés a szervezeti és működési racionalizálás miatt indokolt, valamint az olyan munkakörökben dolgozó munkavállalókat érinti, amelyek fenntartása gazdaságilag célszerűtlen.

A vállalat több ezer dolgozóját képviselő KASZ a tárgyalások során igyekszik minél kedvezőbb feltételeket kiharcolni a létszámcsökkentésben érintett munkavállalóknak - hangsúlyozza az érdekképviselet.

A szakszervezet fontosnak tartja a Tescónál dolgozók bérének rendezését is, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a bérekről és cafeteria-juttatásokról a munkavállalók számára kedvező megállapodást írjanak alá a cég vezetőségével - áll a közleményben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Devizahiteles, de nem kapott értesítőt?

Aki úgy véli, devizahitele miatt jogosult lenne elszámolásra, de nem kapott értesítőt, a banki… Tovább olvasom