Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Újabb kormánycsomag? - Fájni fog a munkavállalóknak

A bürokráciacsökkentés jegyében jövőre azzal kell számolniuk a munkavállalóknak, hogy a cégük bármikor, lényegében indoklás nélkül kirúghatja őket.

A cégek bizonyosan jól járnak a kormány bürokráciacsökkentő programjával, a munkavállalók azonban aligha. Túllépett eddigi keretén a vasárnapi munkavégzés tilalma körüli vita is: visszavágnák a hétvégi, az éjszakai és a túlórapótlékokat.

A hétvégén napvilágott látott hír szerint a fizetett szabadság is kevesebb lesz >>
Az egyszerűsítés és bürokráciacsökkentés jegyében jövőre azzal kell számolniuk a munkavállalóknak, hogy a cégük bármikor, lényegében indoklás nélkül kirúghatja őket - írta a Napi Gazdaság.

A múlt csütörtökön nyilvánosságra hozott intézkedési terv szerint a mikro- és kisvállalkozások a lehető legkönnyebben vehetik majd fel és bocsáthatják el az embereiket. A felsorolt indokok jövőbeni bővítésével nem kell valamilyen negatív tartalmú értékítéletet megfogalmaznia a munkaadónak, ha meg akar szabadulni egy alkalmazottjától.

Ezzel együtt más munkavállalói jogokat is felülvizsgálna a kormány. Csökkenteni tervezik a fizetett szabadságokat, de rövidebb lesz a felmondási idő és kevesebb a végkielégítés összege. Szintén visszafaragna a kormány az éjszakai és hétvégi bérpótlékokból, a folyamatos üzemű vállalkozásoknál pedig lehetővé tennék az 5,5 napos munkahetet. Elvileg a kkv-k helyzetét könnyítenék ezekkel a lépésekkel, kérdés azonban, hogyan kaphatnának más elbírálást például a kötelező szabadság megállapításában a kicsik és a nagyok.

Kizárólag a munkaadói érdekképviseleteket hívta meg a kormány azokra az egyeztetésekre, amelyek eredményeként véglegesítették a munkavállalók számára számos fájdalmas lépést tartalmazó intézkedéscsomagot - írta a Világgazdaság.

További részletek >>

Olvasóink írták

102 hozzászólás
 • 102. load 2011. május 01. 00:30
  „101. Stickers
  A vágyakba beépült köztudat lassabban forul, mint egy óceánjáró fordulna a balatonfüredi kikötőben.
  A nép még mindíg hinni akar a nyolc éve hangoztatott fideszes igéreteknek.
  A szegénységben ez maradt az egyetlen és utolsó reménye.
  Ha töketlenkedni, bénázni látja az eddig határozottan irányt mutató vezért, inkább befogja a szemét.
  Tudd be ennek!”
 • 101. Stickers 2011. április 30. 23:25
  „Ez igaz

  De most itt mi van? Van egy idegbeteg miniszterelnök-féleség, aki ellen az emberek egyszerűen nem mernek lázongani. Persze 2006-ban ő, aki hatalomra akart kerülni mindenkit utcára tudott zavarni, hogy romboljanak, pusztítsanak és a rendőri akciókért a rendőrséget is meghurcoltatta. De itt? Senki nem mer lépni ellene.”
 • 100. load 2011. április 30. 23:10
  „99. Stickers
  A hiszti, a lehető legszerencsétlenebb eszköz az érvek helyett.
  Nem ér sz@rt sem.”
 • 99. Stickers 2011. április 30. 20:22
  „..... Nem érdekel, hogy behódolsz ennek az emberellenes kormánynak, de az embereknek ideje hallatni a hangukat és a nyers véleményt közzétenni. Ahogy azt is, hogy az orbánt egy osztrák idegklinikán kezelik akárhányszor idegrohamot kap, ha valamit nem ér el. <moderálva...>”
 • 98. Stickers 2011. április 30. 20:20
  „moderálva> itt mocskolódott meg kommunistázott a választások után mindenkire, aki előre szólt, hogy ezt a választást keményen meg fogjuk ..... Hol van ez a két önjelölt fanatikus most? Megmondtam nemde, hogy kussolni fognak ezek még?”
 • 97. load 2011. április 28. 22:26
  „Mindeközben a Széll Kálmán-terv eredményeképpen az alsó középosztály egy jelentős része megint lecsúszik, tovább mélyítve ezzel a konfliktus alapjait. Képzeljük el: egy húsz éve dolgozó, munkáját 4 hónapja elveszítő, de közben állást intenzíven kereső 40 éves szakmunkás kevesebbet kap majd az államtól, mint az a cigányember, aki soha nem dolgozott és most sem akar dolgozni, viszont több gyereke van (ez az underclass-probléma). És persze együtt támasztják majd a kapát a közmunkaprogramban. Mekkora az esélye annak, hogy a szakmunkásnak ezek után nem lesz elege a magyar állam szabályaiból? Csodálkozunk majd, ha a ,,cigánybűnözés" egy újabb fejleményére ő is beáll szebbjövőzni? Arról meg ne is beszéljünk, hogy hogyan fognak rendes munkát adni annak, aki sohasem dolgozott főállásban.
  forrás:
  http://velemenyvezer.blog.hu/2011/04/28/szebb_jovot_a_ciganyoknak_de_milyet”
 • 96. elemér 2011. április 28. 22:25
  „Kezd hasonlittani Amerikára. Az én definicióm, kapitalista demokrácia. Financirozás még hiányzik.”
 • 95. verembele 2011. április 28. 13:39
  „Tisztelettel: Hát... egy valamiben tényleg nem hazudott a FIDESZ. A "POLGÁRSÁG KORMÁNYA" Teljesen igaza van.
  Nézzük csak mi a definíciója a "POLGÁRSÁG"-nak. Bizony nem a dolgozók védelme.
  burzsoázia: a tőkés társ. uralkodó osztálya, az alapvető termelési eszközök tulajdonosa (kizsákmányolás). Az európai feudalizmus idején lassanként osztállyá szerveződő iparosok, kereskedők, kölcsöntőkések tevékenysége a kap. termelési viszonyok kialakulásához, a termelőerők viszonylag gyors fejlődéséhez vezetett (ipari forradalom), s a polgárság - növekvő gazd. hatalma alapján - mindinkább részt kivételt a pol. hatalomból is, a polgári forradalom ennek a harcnak a csúcspontja. Ezt követően a kapitalizmus idején a polgárság hatalmának megtartására, profitjának növelésére törekedve, a társ. fejlődés gátjává válik. Tulajdonának méretei, jellege alapján a polgárság sokféleképpen rétegződött; általában nagy-, közép- és kispolgárságról beszélünk.”
 • 94. elemér 2011. április 28. 13:39
  „Világos hogy a mikro- és kisvállalkozásoktol várnak munkát. A baj ott van hogy hitelt nehezen adnak és magas a kamat amit kérnek. Ha beindul a gazdaság az nekik kedvez és nem a munkavállalóknak. Nem mindenki dolgozhat az Audinál.”
 • 93. öszödiböszme 2011. április 28. 10:52
  „Én egyet nem értek. Ez a gyülevész dilettáns horda belelöki a szakadékba szeretett országunkat. Egy-kettő fizetett fityeszfan meg ennek tapsikol itt.”
 • 92. elemér 2011. április 27. 23:46
  „Mo. nemtudja problémáit egyedül megoldani bárki van uralmon. Mindent csak a németekkel és az union bellül tud megoldani. Ennek elönye, hogy olyan nagyon nem is tudják elcseszni a jövöt.”
 • 91. Anikó69 2011. április 27. 23:36
  „70.Komissar
  Nekem már rég leesett a tantusz,én nem is szavaztam rájuk.Sajnos a többség bedőlt nekik és most itt az eredménye.”
 • 90. gte325 2011. április 27. 22:30
  „80. zsuzsa1972 2011.04.27. 08:30 most mé´ bántasz? Há szidtalak én tégedet?
  úgy köllött nekem a fityesz, mint a villany a tanyára.
  itta zidő orbán takarodj, vidda zösszes haverod!”
 • 89. elemér 2011. április 27. 20:42
  „Valamikor a komunizmussal lehetett az embereket ijezgetni. Amerikában a szocializmussal ijezgetik az embert. Obama szocializmust akar, mert elveszi a gazdagoktol és a négereket eteti. Hiába magyarázzák hogy a nyugati szocializmus az nem is olyan rossz.;))”
 • 88. akela4 2011. április 27. 19:22
  „Már a rendszerváltásnak nevezett kabaré óta is folyamatosan csökkentek a munkavállalók jogai, mert az a szemét tőkés, akit nyugaton már mindenünnen kirúgtak, az mind ide csődült és megcsinálták maguknak a csatlósaikkal amerikát!
  Mar akkor szétzüllesztették a szakszervezeteket és ami egy normális demokráciában elképzelhetetlen lenne, azt itt mind megcsinálhatták állami aszisztenciával és még erre jön ez az agyrém, amit be akarnak vezetni!
  Itt már amúgy is rabszolgák voltunk idáig is saját hazánkban és mi jöhet még ezek után?
  Vajon hányszor akarnak megnyúzni egy döglött kutyát?
  Ez aztán az igazi szégyen és az a nagy EU pedig mossa kezeit, mint Pilátus!”
 • 87. elemér 2011. április 27. 17:34
  „Ámerikában olyan jól megy a gazdagoknak hogy 1% fizeti 80% az adónak. Tehát az egész adóbevétel 80%-át ök fizetik és ezért kell nekik adó kedvezmény. Ezzel a hülyeséggel tömik az emberek fejét. Ez csak ugy lehetséges hogy politikai hazugság az nem bün. Kell változtatni a betegsegélyt és a nyugdijakat mert a gazdagok nem birják azt nekünk fizetni. Mo.-n is ez a filozofia megy, kell igazságosság hogy egyforma legyen az adó. A hülyeséget már messziröl felismerem.;))”
 • 86. verembele 2011. április 27. 17:12
  „Tisztelettel: Elértem oda, ahol minap még azt merészeltem írni, hogy elértük az állítólag letűnt Rabszolgatartó társadalmak színvonalát. Már lehet mire leírom soraimat, átléptük a küszöböt.
  Én is csak ugatok, normális megoldást nem találok.............
  Tudnék, de az is sokaknak fájna. Csak az Én verziómban már nem az a 2,5 millió dolgozó járna szarul, aki eddig vállán tartotta az Országot, ha nem fordítva. Gyerekek, idősek, betegek, (az igaziak) stb. kivételével, lehet másnak is dolgozni, az éh bérért. Nem értem, miért mindig ezt a sérülékeny, mindentől függő, osztályt (gyengébbeknek dolgozók) gyepálják. Előbb - utóbb megunjuk, és utánunk a Vízözön.............
  Üdv.”
 • 85. thurvj97 2011. április 27. 16:10
  „Ezt akartátok. Orbán megadta. Az Isten-adta. Ha ettől sem tértek észhez,akkor megérdemlitek a sorsotokat.”
 • 84. elemér 2011. április 27. 13:21
  „Mi a legjobb ami ettöl a kormánytol várható. Szerencséjük lessz és beindul a gazdaság. Az nem fog dübörögni és a bérek meg a munkavállalók jogai se fognak változni. Amit elvesztettetek az marad. Akiknek megy, azoknak majd jobban megy. Nektek ugy megy jobban, hogy lessz több munkalehetöség. Az állam is tudja fizetni az adósságot. Minden extra viszont csak mese marad. Annak megy jobban, aki nyugaton talál munkát. Ilyesmit nem mondtak, mert nem is mondhatnak. Ezt én mondom, mert tudom. Nem ök találták fel a spanyolviaszt.”
 • 83. Madarász 2011. április 27. 11:57
  „gondolat1234!

  Gyurcsányt megvédte a rendőrség, Orbánt nem fogják. ;)

  Joci1975!

  A próféta szóljon belőled!

  zsuzsa1972!
  Kellettek a frásznak, akinek egy csöpp esze volt, nem szavazott rájuk...”
102 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két táblagéppel jött ki a Sony

Bemutatta két táblagépét a Sony az Apple iPad kissé megkésett konkurenseként. Tovább olvasom