Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Új természetvédelmi területekről döntött a földművelésügyi miniszter

A miniszter Fejér megyében új területet nyilvánított védetté, a Bács-Kiskun megyei Szelidi-tó természetvédelmi területhez pedig új területet csatolt.
A Fejér megyei Csákvár és Zámoly közigazgatási területén lévő, összesen 263,05 hektár kiterjedésű területet Pogácsa-legelő természetvédelmi terület elnevezéssel nyilvánította védetté Fazekas Sándor.

A védetté nyilvánítás célja a Vértes-hegység előtere táji értékeinek, valamint természetszerű állapotban fennmaradt élőhelyeinek megőrzése, különös tekintettel a mocsárrétekre és a lejtősztyepprétekre.

A Bács-Kiskun megyei Szelidi-tó természetvédelmi területhez - „ex lege" védett szikes tóként - országos jelentőségű védett természeti területnek minősülő, összesen 244,32 hektár kiterjedésű területet csatolt a miniszter. Ugyanakkor a természetvédelmi terület részét képező, összesen 0,5858 hektár kiterjedésű dunapataji területek védettségét feloltotta.

A Szelidi-tó természetvédelmi terület bővítésének célja az „ex lege" szikes tóként védelem alatt álló, a Szelidi-tóval szerves egységet képező területek, illetve a Szelidi-tó mint természeti képződmény táji és természeti értékei hatékonyabb természetvédelmi oltalmának biztosítása.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jön az új tízezres

Megújítja a bankjegysorozatot a Magyar Nemzeti Bank; először a tízezer forintos bankjegyek változnak. Decembertől jelennek majd meg a forgalomban. Tovább olvasom