Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Új szolgáltatások a Magyar Államkincstár állampapír forgalmazási pontjain

Április és május hónapokban a Magyar Államkincstár járási hivatalokban történő megjelenéssel bővítette állampapír forgalmazói hálózatát.

Az országszerte megnyitott új forgalmazási pontok értékpapír-, Start- és Tartós Befektetési számla nyitással és kezeléssel, továbbá a kényelmi szolgáltatások – WebKincstár és TeleKincstár – igénylésének lehetősége mellett júniustól befektetési szolgáltatás nyújtásával állnak az ügyfelek rendelkezésére.

Az elmúlt két hónapban a Magyar Államkincstár 10 új helyszínen nyitott országszerte állampapír forgalmazási pontot:
V. kerületi járási hivatal; 1051 Budapest, Erzsébet tér 3.
VII. kerületi járási hivatal; 1073 Budapest, Erzsébet körút 6.
Mohács, 7700 Mohács, Széchenyi tér 3.
Karcag, 5300 Kossuth tér 1.
Hódmezővásárhely, Városháza, 6800 Hódmezővásárhely, Kossuth tér 1.
Kisvárda, 4600 Kölcsey út 2/A.
Sopron, 9400 Fő tér 5.
Dunaújváros, 2400 Városháza tér 2. fsz.16.
Pápa, 8500 Fő u. 5.
Érd, 2030 Budai út 8.

Az új forgalmazási pontok szolgáltatási köre június hónapban – a már meglévő – értékpapír számlanyitási és kezelési szolgáltatás (értékpapír-, Start- és Tartós Befektetési Számla nyitása, WebKincstár és TeleKincstár szerződések megkötésének lehetőségével) mellett befektetési szolgáltatással bővül.

Ennek köszönhetően – június 1-jét követően – a járási kirendeltségeken készpénzkímélő módon, bankkártyás fizetéssel lehet állampapírt vásárolni, jegyzési műveleteket végrehajtani.

(Kivételt képez: készpénz be- és kifizetés, fizikális értékpapírokkal kapcsolatos tranzakciók, illetve a Tartós Befektetési Számla megszüntetése.)

Fontos kiemelni, hogy a szükséges, kiegészítő – WebKincstár és TeleKincstár szolgáltatások – szerződések megkötését követően az állampapír befektetéseket kényelmesen interneten, vagy telefonon keresztül akár otthonról is lehet intézni. Emellett – az értékpapírszámlát érintő tranzakciókról – díjmentes SMS szolgáltatás igénybevételével is értesülhetnek az ügyfelek.

A fent említett járási hivatalokban történő megjelenés mellett mobil állampapír forgalmazási pontokkal is találkozhatnak az ügyfelek az egyes, országszerte megrendezésre kerülő kulturális eseményeken, illetve szabadidős programokon.

Ily módon például a szülők – a Start-számla megkötésével – akár egy hétvégi családi rendezvényen is gondoskodhatnak gyermekük jövőjéről anélkül, hogy külön ügyintézés céljából be kellene fáradniuk a kincstári fiókba.

A soproni állampapír forgalmazási pont (Sopron, Fő tér 5.) nyitvatartási ideje: Hétfő – Kedd – Szerda: 8.00-16.00; Csütörtök 8.00-15.00; Péntek 8.00-13.00. Érdeklődni nyitvatartási idő alatt a következő telefonszámon lehet: +36-30-732-6126.

A kirendeltségek elérhetőségéről és nyitvatartási idejéről, illetve a rendezvényeken való megjelenésekről a Magyar Államkincstár honlapja nyújt bővebb felvilágosítást (www.allamkincstar.gov.hu).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedvezményes forráshoz juthatnak a megyei vállalkozások

A jelenlegi jegybanki alapkamatot meghaladó mértékű kamattámogatásnak köszönhetően a magyarországi… Tovább olvasom